"See asi äratas mind öösel," ütles Ivan (perekonnanimi toimetusele teada) Delfiga varahommikusest momendist videot jagades. "Õhutõrje läks tööle."

Ta on tänase jooksul aru saanud, et hoiatusest hoolimata said paljud kriitiliselt olulised sihtmärgid äärelinnas siiski raketitulega pihta. Jutt käib näiteks lennujaamast, sadamast, sõjaväebaasidest, ladudest. Nimekirja võib pikalt täiendama jääda.

Odessa kesklinnas elav Ivan märkis, et tunneb end oma perega ohustatuna.

"Kui ise kuuled, kuidas pommid plahvatavad kuskil linna piires..." märkis ta Delfile. Tal on kaks last - üks 12-, teine 17-aastane. "Oleme praegu koridoris, kus akent pole. Et kui klaasid lendavad, siis pole ju eriti mõnus."

Kauaks ta enam Odessasse jääda ei kavatse. "Homme proovime läbi Moldova Eestisse liikumist alustada," sõnas ta. "Praegu on Vene armeel kontroll Tšornobõli üle - teate ise ka, mis seal on. Terve Euroopa on ohus."

"Ootame öösel pommitamist"

Ivan ütles, et keegi ei tea, mida täpselt oodata. Putini peas toimuvast pole kellelgi aimu.

"Kaitseb vene keelt...ku*adi jobu. Elan siin 2 aastat, ühtegi korda ei olnud seda, et mul tekiks probleem vene keele rääkimise eest. Sama nagu Eestis," põrmustas Ivan maapõhja ühe Putini õigustustest Ukraina ründamisel.

Kuigi Vene armee sissetungi tõttu tuleb tal senine elukorraldus ümber teha, usub ta siiski, et maandub kenasti jalgele.

"Mul on siin internetipood, saan Eestist ka tööd teha. Ja mul on palju tuttavaid, olen kindel, et leian midagi, et raha teenida," märkis ta. Esmalt tuleb aga öö üle elada. "Arvatavasti ei saa magada. Ootame täna öösel pommitamist."

Jaga
Kommentaarid