"Ma ei tegelenud mitte lammutamisega, vaid vastupidi, uute asjade ehitamisega," ütles Eesti rahvusringhäälingu juhatuse esimeheks kandideeriv Mart Luik vastuseks Eesti Ekspressi loole pealkirjaga "ERRi juhiks pürgivad ajakirjanik, optimeerija ja lammutaja: Erik Roose, Merit Kopli ning Mart Luige plussid ja miinused". Luik selgitas Delfi "Erisaates" toimunud juhikandidaatide debatis: "Selle käigus, tõesti, läksid paar inimest, rusikad taskus, organisatsioonist minema."

Pikaaegse Postimehe peatoimetaja Merit Kopli sõnul lahkutakse tema juhitavast organisatsioonist hea tundega. "Täitsa siiralt. Ma olen ka otsekohene, aga ma olen, ma arvan, ka inimlik ja empaatiavõimeline. Ma olen inimeste inimene ja hoolin teistest," lausus ta.

Testi ametiaega püüdva Erik Roose sõnul saadakse tema organisatsioonist lahkudes tihtipeale tagantjärgi aru, et tegelikult olid asjad päris hästi. "Alati on üksikjuhtumid, aga enamasti on inimesed meenutanud hea tundega aega, mil nad on meil töötanud," sõnas praegune ERRi juhatuse esimees.

Vaata debatti täismahus: