Orienteerumine on ala, mis sobib nii suurtele kui väiksetele, vanadele, kui noortele. See sobib hobiks, rehabilitatsiooniks, kui ta tippspordiks. Lapsevanemad, kes orienteerumist harrastavad näitavad lastele suurepärast elusstiili ja liikumise alast eeskuju ja peagi on pisikesed orienteerujad suurepärased kaardilugejad.

Mais tähistatakse Eestis orienteerumiskuud ja kõik inimesed sõltumata vanusest, soost ja kehalisest vormist on oodatud tutvust tegema selle väga põneva ning kõigile jõukohase liikumisvormiga.

Orienteerumiskuul korraldatakse üritusi ja jagatakse infot, eesmärgiga anda kõigile liikumishuvilistele orienteerumise alal praktilisi teadmisi ja oskusi.

Eesti Orienteerumisliidu presidendi Meelis Mälberg sõnul liidab orienteerumine peresid ja on väga lõbus ja arendav. „Orienteerumispäevakud toimuvad läbi aasta ja üle Eesti. Kutsun kõiki RMK Eestimaa orienteerumispäevakutele. Oodatud on igas vanuses ja füüsilises vormis inimesed. Oma võimetele vastava raja leiavad need, kes alles kaardiga esimesi tutvusi teevad, kui ta staažikad orienteerujad! Orienteerumispäevakute fenomen on see, et siin on põnev nii tipp tegijatel, kui ka algajatel. Iga inimene saab valida erineva pikkusega raja, tempo ja eesmärgid" kinnitab Mälberg.

Täna kestavad veel ülemaailmse orienteerumisnädala üritused, mis toimusid ajavahemikus 15.-21. mai. Orienteerumiskuud tähistatakse mai lõpuni ja toimub rohkelt toredaid sündmusi. Orienteerumiskuu saab küll peagi läbi, aga orienteerumine võiks jääda kogu eluks. Tänagi oled oodatud taas Hiiule orienteerumiseteisipäevakule. https://paevakud.ee/

Kutsun kõiki RMK Eestimaa orienteerumispäevakutele!

Meelis Mälberg, Eesti Orienteerumisliidu president, viimase Riigikogu liige. Meelisel on ambitsiooni kasvatada Eestis orienteerumise tuntust ja harrastajanumbreid oluliselt, mullu töötati välja ka uus EOL-i arengukava.

"Kunagi ei ole hilja alustada ja oluline on leida endale vastavalt oma võimekuse järgi sobiv rada," kinnitab Mälberg!

Orienteerumiskuu on ellu kutsunud Eesti Olümpiakomitee, Ühenduse Sport Kõigile, Eesti Orienteerumisliit ning Kultuuriministeerium.