Spordinädala patroon Allar Levandi on Calgary taliolümpia pronksmedalimees kahevõistluses, hetkel hasartmängufirma Paf esindaja Eestis.
Allar Levandi sõnum on järgmine: harjutusi tehes tunneta oma keha ja tee trenni oma hetkevormi ja seisundi järgi. Kõigepealt hakka sportima ja siis võid endale soetada nii palju abivahendeid kui tahad. Toitumisnõustajad ja pulsikellad pole esmatähtsad. Esmatähtis on kuulata oma keha ja ennast usaldada.
Spordinädalat tähistatakse Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel. Tegemist on kampaaniaga, millega kutsutakse inimesi üles tegelema liikumisharrastusega ja nautima liikumist. Eestis toimub nädala jooksul ligi 1000 erinevat sündmust, kus lööb kaasa ligi 100 000 inimest.

Euroopa spordinädal on Euroopa Komisjoni algatus, mille eesmärk on tõsta inimeste liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust kogu Euroopa Liidus. Eestis korraldab Spordinädalat Eesti Olümpiakomitee koostöös Ühendusega Sport Kõigile. Spordinädala korraldamist toetavad Erasmus+ programm, Kultuuriministeerium ning Coop Eesti.