Korporatsioonid on organisatsioonidena toiminud juba aastasadu, kuid miski hoiab need jätkuvalt toimivad ning isegi nii aktiivsed, et tegevatesse korporatsioonidesse soovivad iga aasta sajad uued inimesed sisse astuda. Sageli varjutab aga korporatsioone saladuseloor ning asjaolu, et oma tegevusest ülemäära kõrvalolijatele ei räägita.

Korporatsioonide salajasus tuleneb asjaolust, et kunagi olid need Saksamaa ülikoolides keelatud, mistõttu pidid need tegelema salaja. „See on nii jäänud ja meile see sobib, sest on inimesi, kes tahavad avalikult korporatsioonis olla ja on neid, kes seda teha ei soovi,“ rääkis Korp! Sakala senior Mihkel Kraav.

Selleks, et korporatsioonide hingeeluga tutvust teha, on loodud külalisõhtud, kus igaüks saab sealsest olustikust aimu. Korp! Sakala andis Delfi TV-le ainulaadse võimaluse seal kaameraga kohal käia ning kuigi müstilisust jääb õhku ka peale seda, siis omamoodi korporatsiooni essentsi saab ühest kohtumisest siiski kätte.

Korp! Sakala on üks Eesti tuntumaid meeskorporatsioone, mille lipu kiri on „Üks kõigi eest, kõik ühe eest!“. Põhjusel, et konkreetsest organisatsioonist on tulnud mitmeid ühiskonnategelasi, otsustasimegi külastada just seda. Seda enam, et kui juba kõik ühe eest, siis ehk saab sealt ka magusa tööotsa.

Vaata täispikkuses videot SIIT: