Videos olevatest sündmustest natukene lähemalt: video alustab Janelle Monáe õhtu avapauguga, kus lisaks enda tavalisele määratud esinemisele naine võttis ka sõna, kui ütles, et ta on mustnahaline queer artist, kellel on hea meel näha kõiki naisi, kes on seal esindatud.

Rasside ja naiste esindamine muutus ka üheks enim räägitud teemaks. "Hair Love" sai Oscari, kus tänukõnes oli rõhk jällegi naiste ja mustanahaliste esindamises. Eriti tahavad seda teha animatsioonides, et juba varakult mõjutada viisi kuidas lapsed maailma näevad

Steve Martin ja Chris Rock on mõlemad mitu korda varasemalt Oscarite õhtujuhiks olnud ja nende käest tuli ka päris mitu õhtu parimat nalja.

Kristen Wiig ja Maya Rudolph esitlesid mitu auhinda, kuid tegid seda endale omasel koomilisel moel, proovides saalis olevatele lavastajatele muljet avaldada enda suure ja laia näitlemisega - laulmine, draama, nutmine ja palju muud.

Suur üllatusesineja oli Eminem, kes esitas enda Oscari võidulugu "Lose yourself". Internetis hetkel teeb palju kõmu Martin Scorsese, kes otsustas selle esinemise ajal silma kinni panna. Eminemi jaoks oli see siiski suur hitt, sest singli müük kasvas 30% peale seda õhtut.

Järgmine üllatusesineja oli Utkarsh Ambudkar, kes on näitleja ja laulja tuntud filmist "Pitch Perfect". Ta esitas räpi kõikidest õhtu võitjatest kuni selle hetkeni ning fännidele meeldis see tohutult. Twitteris üks enim räägitud Oscarite teema.

Sigourney Weaver, Brie Larson ja Gal Gadot kolmekesi on vastutavad ühe piinlikuma momendi eest, kus räägivad enda "kaklusklubi" loomisest ja mehed on lubatud ainult ilma särgita. Lisaks ütlevad, et kaotaja peab vastama küsimustele nagu "mis tunne on olla naine Hollywoodis?".

Olivia Colman võitis parima naisnäitleja Oscari eelmisel aastal ning sellel korral enda väikese etteaste jooksul tegi päris mitu head nalja. Ütles näiteks, et tema mehe jaoks oli eelmise aasta Oscari võit parim õhtu, mis tema elus on olnud, kuigi naine on talle sünnitanud kolm last.

Billie Eilish laulis Biitlite "Yesterday" samal ajal kui taustal mälestati eelmisel aastal lahkunud näitlejaid. Kõmu tekitas väikene fakt, et Akadeemia unustas ära näiteks "Beverly Hills" 90210 staari Luke Perry, Disney staari Cameron Boyce'i ja Sid Haigi.

Parima filmi võitis "Parasiit", mis oli õhtu kõige suurem üllatus ja peaaegu mitte keegi ei ennustanud võõrkeelset filmi parima filmi Oscarile.

Parima näitleja auhind läks oodatult "Jokker" peaosalisele Joaquin Phoenixile, siis tema kõne oli see, millest inimesed hiljem rääkisid. Pikk ja põhjalik arutelu inimeste egode üle ning meie osast looduses.

Parim naisnäitleja Renee Zellweger enamasti küll tänas enda ümber olevaid inimesi, siis natukene ka rääkis kangelastest. Ütles, et meie isiklikud kangelased teevad ka meid kõiki paremaks.

Kõige pikem ja palju räägitud sõnavõtt on Bong Joon Ho kõne peale seda kui talle anti parima lavastaja Oscar. Seal tänab Martin Scorsese tööd kui enda inspiratsiooni ja ka Quentin Tarantinot, et soovitas inimestele läänes tema filme juba aastaid.