Kuldnõela nominendid on Roberta Einer, Riina Põldroos ja Britta Laumets-Merila.

Roberta Einer on luksusrõivaste brändi looja, olles õppinud nii Central Saint Martinsi kui Westminsteri Ülikoolis. Ta on olnud intern Mary Katrantzou ja Alexander McQueeni moemajas, aga töötanud ka Balmainis. Roberta enda bränd tegutseb 11ndat hooaega, luues eksperimentaalseid ja luksuslikke naisterõivaid, keskendudes tekstiilidele ja ka traditsioonilistele couture-tehnikatele. Tema loomingut iseloomustavad mängulised kaunistused, üllatavad värvikooslused ja käsitööna valminud tikandid, et luua julget ja naiselikku esteetikat. Teiste seas on Roberta teinud koostööd Christian Loubutini, Naomi Campelli ja Vansiga.

Riina Põldroos on moekunstnikuna tegutsenud juba üle 20 aasta. Ta on tuntud oma kergelt õhulise, naiselikult terava ja muinasjutuliselt unistava stiili poolest. Loomingu ilu tuleb igatsusest puutumata sügava metsiku looduse ja muinasjuttude järele keset pragmaatilist urbanistlikku keskkonda. Kaubamärk koosneb põhiliselt õhtukleitidest ja kokteilkleitidest, järjest suurem osa kollektsioonist on mõeldud igapäevaseks kandmiseks. Riina signatuuresemed on sametaplikatsioonidaega kleidid ja topid. Viimastel hooaegadel on lisandunud ka originaalprindid ja erikujundusega kangad.

Britta Laumets-Merila on Kuldnõelale nomineeritud kaubamärgiga Ivo Nikkolo. See on moemärk, mis sai asutatud 1994. aastal, kui elu Eestis oli pöördeliselt muutumas – brändi saabumine kindlasti raputas tolle aja naisi ja ei ole siiani kedagi külmaks jätnud. Ehkki ajad ja mood meie ümber on aastatega muutunud ning ka kandjate vajadused ei ole enam need samad, mis varem, siis brändi missioon on jäänud samaks – luua rõivaid enesekindlale ja iseteadlikule kaasaegsele naisele, kes hindab ülekõige kvaliteeti ja ajas kestvat disaini ja seda kerge vimkaga.

Hõbenõela nominendid on Tauri Västrik, Karl Korsar ja Cärol Ott.

Tauri Västriku moelooming on varasemalt arutluse alla toonud sooneutraalse temaatika, esitades küsimuse, kuidas kujutatakse tänapäeval seksuaalsust ja sugu ning kuidas ühiskondlikud tavad mõjutavad meie nägemust identideedist. Hõbenõela autorikollektsioon “Illusioon” mõtestab sugu kui “tehislikku hoiakut”, mille raames kaasatakse elemente sensuaalsusest, subkultuursetest liikumistest, erootikast, kudumitööstusest ja luksusmaterjalidest.

Karl Korsari teksiilidsaini bränd on tugevalt suunatud digitaalprindile. Julged ja intensiivsed värvilahendused hoiavad koos kõrgkvaliteetsed kangad Itaaliast ja parim rätsepatöö Eestist. Karl Korsar usub, et mood ei pea alati olema liialt ülemõtestatud või rangetesse kastidesse paigutatud.

2018. aastal sai alguse Cärol Oti (kaubamärgi CAROLXOTT) eesmärk edendada aastaringselt saarel elavate inimeste elamustingimusi ja populariseerida väikesaarte kultuuri. Kollektsioonides on kasutusel saartel kasutusel olevad traditsioonilise käsitöö ressursid ning paljud tooted valmivad kangajääkidest ja -kudumitest. Ühtlasi on ka tootmise korduste arvud väiksed, et leida igale tootele kindel pikaaegne kodu. Kollektsioonide kudumid valmivad Prangli saarel, et anda kohalikele inimestele talviseks perioodiks lisateenistust. Brändi eesmärgiks on kasutada traditsioonilisi käsitöövõtteid oma töödes uudses võtmes, mis suudaks käia kaasas ka maailma trendidega ning samal ajal toetada vähemusrahvaid oma igapäevastes tegemistes.

Kuldse Nõelakoja nominendid on Stella Soomlais, Kadri Kruus ja Sigrid Kuusk.

Stella Runnel (aksessuaaribrändiga Stella Soomlais) on disainer, kes viimasel dekaadil on peamiselt tegelenud aksessuaaribrändi Stella Soomlais juhtimise ja arendamisega. Stella Soomlaisi stuudio eesmärk on muuta naha kasutust ja tarbimist aksessuaaride valdkonnas jätkusuutlikumaks ning vastutustundlikumaks läbi nutika disaini rakendamise ja ringmajanduse põhimõtete juurutamise. “Kasutame parimat Euroopa päritolu taimparknahka, mis on kauakestev, vanub väärikalt ja selle tootmisel ei kasutata kahjulikke metalseid ühendeid,” ütleb disainer. Lisaks tehakse kõik endast oleneva, et kasutada materjal ära võimalikult suures mahus ja saavutada jäätmevaba tootmine.

Kadri Kruusi aksessuaare iseloomustavad klassika, kvaliteet ja meisterlik käsitöö uues julges, innovatiivses vormis. Kadri Kruusi aksessuaarid muudavad glamuuri funktsionaalseks ja funktsionaalse multifunktsionaalseks. Kõike natuke rohkem, aga täpselt parasjagu. Üheksa tegevusaasta jooksul on Kadri looming ära märgitud mitmel mainekal rahvusvahelisel konkursil ning ta on õpetanud disainereid nii Eesti Kunstiakadeemias kui üle lahe HAMK Uneversity's.

Sigrid Kuusk on ehtekunstnik, kes arendab omanimelist ehtebrändi. Tema töid on eksponeeritud nii Eestis, kui ka rahvusvaheliselt mitmetel näitustel. Neist nimekaim Hollandi Arnheimi Kunstimuuseumi korraldatud kutsutud osavõtjatega näitus „Body Control”. Oma loomingus keskendub Sigrid särale. Seda nii materjalipõhiselt, inimloomuses kui ka hetkedes, mis ajavoos seiskuvad ja särama löövad. Kõige laiemalt populaarsust kogunud SOHO seeria tõstab esile kandja sisemist sära, mille julged värvid ja suurused ka enesekindlusele lisa annavad.

Lisaks suurejoonelisele 20. oktoobril toimuvale auhinnagalale tuuakse 21., 22., ja 23. oktoobril toimuva virtuaalse moenädala vältel publiku ette veel 18 kodumaise disaineri värske moelooming.

Jälgi virtuaalset Tallinn Fashion Weeki annestiil.ee/tfw.

Kõik, kes moenädalat jälgivad, saavad enda moenädala outfit’i näidata Instagramis, lisades oma pildi juurde #tfwfrontrow.

Gala ülekanne algab kell 18.