Praeguseks võid sa olla juurde võtnud ligi viis kilogrammi. Aga ei maksa muretseda, kui kaalu on lisandunud veidi rohkem või hoopis vähem. Kogu raseduse ajal võiksid kokku juurde võtta 10-15 kilogrammi. Võib juhtuda, et higistad tavapärasest rohkem, nina on kinni ja vajad palju värsket õhku. Need sümptomid on tingitud keha suurenenud verevarustusest ning kaovad pärast sünnitust.

Ehk oled sa üks neist rasedatest, kellel tekivad venitusarmid. Kui see nii on, siis tea, et enamasti muutuvad need pärast sünnitust heledamaks ning vaevumärgatavaks. Rasedusega kaasnevaid venitusarme täielikult vältida ei saa, ent midagi saad sa oma naha heaks teha küll. Katsu vältida üleliigset kaalutõusu, toitu tervislikult ja tee trenni - nii hoiad naha elastsena. See, kas venitusarmidele mõeldud kreemid aitavad või mitte, on vaieldav, kuid kreemitamine leevendab vähemasti kõhul sügelust.

Kui torkiv valu kõhupiirkonnas ei anna asu, proovi magada vasakul küljel. Nii soodustad vereringet. Kui see nipp ei aita ning kõht valutab jätkuvalt, räägi murest oma arstile. Kuigi suurenenud kõhuga on see senisest ebamugavam, kinnita autoga sõites kindlasti turvavöö ja jälgi, et alumine rihm jookseks kõhu alt. Soovi korral võid osta spetsiaalselt rasedatele mõeldud turvavöösuunaja.