Nad elavad varjulises alternatiivmaailmas, viivad läbi oma salajasi tseremooniaid ning hauduvad vaikselt oma plaane, olles avalikkuse eest varjul. Nad võivad küll elada väga privaatselt, ent tihti tahavad nad mõjutada kogu maailma. Kes need inimesed siis on? See kuueosaline sari läheb tavapärastest dokumentaalsarjadest kaugemale ning heidab läbitungiva valgusvihu salajastele ühingutele nagu näiteks kurikuulus Ku Klux Klan, Siioni prioraat ja Assassiinide ordu. Millised on nende sektantlike rühmituste, fanaatiliste usurühmituste, esoteeriliste organisatsioonide ja poliitiliste aktivistide gruppide eesmärgid ja peamised tõekspidamised?

Tänases osas heidame pilgu peale organisatsioonile Ku Klux Klan (KKK), mis võttis esimest korda vägivaldse rolli afroameeriklaste vastu Lõuna-Ameerikas 1860. aastatel.

KKK liikmed tegid oma valged kostüümid ise: rüüd, maskid ja koonusekujulised peakatted, eesmärgiga olla äärmuslikud ja hirmutavad ning varjata oma identiteeti. Nad said kurikuulsaks suurte ristide põletamiste paraadidega, lintšimiste ja sageli oma ohvrite ülespoomisega. Tänapäeval paljud allikad liigitavad neid kui "terroristlikku organisatsiooni”.

Uurime, millega tegelevad nad täna ja kui palju liikmeid on alles? Saame osa klanni salajasest risti põletamise tseremooniast, et paljastada kõik seal toimuv.

Põhjalikult analüüsitud arhiivimaterjalide, varjatud kaamera kaadrite ning detailsete taaslavastuste abil pakub iga osa meile põnevaid vastuseid.

Allmaailma saladused on eetris esmaspäeviti kell 22.00 Viasat History kanalil.

Sul ei ole veel Viasat History kanalit? Võta ühendust oma operaatoriga ja küsi pakkumist!

Vaata lisa faktuaalsete kanalite Baltikumi Facebooki lehelt.