Lapsed õpivad kõigest ja tunnevad rõõmu väikestest asjadest. Tüüpilise lasteaia- või eelkoolilapse vaatevinklist võib tõepoolest olla praegune perega koju jäämine parim asi, mis kunagi juhtunud. Lapsevanema jaoks on see aga ilmselgelt väljakutse: navigeerida töökohustuste, koristaja, koka, õpetaja, lapsehoidja, abikaasa ja paljude muude rollide vahel enda vaimset tervist unustamata. Andke oma perele võimalus taas oma rütm leida ja nautige uut rutiini.

Kui käisite varasemalt laulutunnis, leidke ka praegu aega laulmisega tegeleda

Kuigi digivahendid pakuvad praegu lapsevanematele olulist abi, leidke laste jaoks ka ekraanivaba aega. Kui töökohustustega ei põle ja on võimalik korraks eemalduda, pange telefon ja arvuti käest ning olge lihtsalt kohal. Kuulake oma lapsi ja rääkige nendega nii kaua, kuni nad tahavad rääkida. Kõigest. Las nad ronivad teie otsas, müravad ja naeravad nii palju kui soovivad. Puhake stressist ja muredest ning laske oma lapsel end muredest eemale viia. Lapsed ei muretse kui vanemad ei muretse. Lugege lemmikraamatuid uuesti ja uuesti, vaadake lapse lemmikmultikaid ja mängige lauamänge. Meisterdage, õppige koos uusi asju. Andke oma lapsele teada, et te ei lähe kuhugi, te olete kohal ja pere on koos. Leidke taas üles kiirustavas maailmas kaduma läinud side üksteisega.

Rääkige lastega enda ja teiste tunnetest

Lasteaias õpivad lapsed läbi mängu. Nüüd on vanematel aeg lastega mängima hakata ja telefonid käest panna. Kaasake lapsi igapäevastesse tegevustesse nagu tubade koristamine, söögi valmistamine, nõude pesemine, pesu kuivama riputamine jne. Sorteerige koos lastega nende mänguasju ja riideid ning pange müüki kõik üleliigne. Õpetage lastele rahatarkust ja alustage müügist saadud raha kogumise või investeerimisega.

Ärge unustage ennast selle virr-varri keskel ja leidke igas päevas veidi aega enda mõtete ja tunnetega tegelemiseks. Kui vaja, ärgake hommikul 30-60 minutit varem ja nautige vaikust,

tegelege youtube'i vahendusel joogaga või lugege mõnda raamatut. Uskuge mind, see aitab uuele päevale vastu minna emotsionaalselt tasakaalukama ja parema ema ning abikaasana.

Ärge muutke oma kodu kooliks. Ärge võtke endale kontrollija ja käskude jagaja rolli. Olge selles uues olukorras lapsega koos, käige tema rütmis ja õpetage üksteist. Õppige uuesti päevad läbi perena koos olema ja avastage üksteise juures uusi külgi. Meie lapsed on targad, andekad ja osavad. Nad õpivad sellest kriisist rohkem kui me oskame arvata.

Hoiame üksteist ja oma tervist!

Jaga
Kommentaarid