Nimelt näitab üks Euroopa hinnatumaid lennufirmasid Turkish Airlines enda klientidele iga lennu alguses videot, milles tuletatakse reisijatele meelde nende ohverdusi, kes president Erdogani kaitstes surid.

Olukorra muudab kummaliseks see, et Türgit on seni peetud üsna euroopalike väärtuste kandjaks, ent antud videos sisalduv tekst meenutab pigem Põhja-Korea riikliku lennufirma propagandat.

Kas Türgi lipukandja propagandistlike sõnumite jagamiseks kasutamine on eetiline või mitte, jääb iga lugeja enda otsustada. Meie jagatud video on tehtud Istanbul-Tallinn lennul ning seal näidatav tekst on järgmine:

"Terve Türgi ühendas enda südamed vastuseisus 15. juuli ööl toimunud riigipöördekatsele. Meie üllad inimesed, kes asutasid selle riigi, ohverdades oma elud, kaitsesid taaskord kangelaslikult meie iseseisvust ja demokraatiat. Mõistame tugevalt hukka need, kes reetsid rahva tahte, ja need, kes toetasid reetureid.

Nende vaprate inimeste abiga, kes kaitsesid meie lennujaamasid meie presidendi ja vägede ülemjuhataja Recep Tayyip Erdoğan kutsel, jätkas Turkish Airlines väikese taastumisajaga enda tööd.

Saadame enda tänusõnad Türgi rahvale üle terve riigi, kes riskisid enda eluga nende vägivaldsete rünnakute ajal. Täname ka enda relvajõude, eriti politseiüksuseid, kes ühinesid rahvaga, et võtta tagasi meie lennujaamad ja saavutada võit mässajate üle.

Me palume Allahilt armu enda märtritele, keda mälestame läbi terve ajaloo nende vapruse ja patriotismi eest. Palume kannatlikkust nende lähedastele ja kiiret paranemist kannatanutele.

Vankumatu lojaalsusega meie riigile ja raputamatu usuga tulevikku jätkame meie riigi lipu kandmist, selle värv esindamas kõigi meie märtrite verd üle terve maailma.

Turkish Airlinesi pere"