Ideaalne võileib

Hommikuleib avokaado, graavilõhe ja pestoga, kahele

Vaja läheb:
4 viilu Eesti Leivatööstuse Tedre teraleiva
300g Saaremaa soolakristallidega või
2 Bambona avokaadot, poolitatuna ja viilutatuna
200g M.V.Vooli graavilõhet
4 vutimuna, praetuna väheses õlis
Värske redise ja kurgi viile (Bambona)
Hakitud värsket tilli (Bambona)

Pesto:
Paar suurt peotäit basiilikut ja peterselli (Bambona)
50g kaualaagerdunud Old Saare juustu
Peotäis Kreeka pähkleid
1 küüslauguküüs
1dl oliiviõli
soola

Valmistamisõpetus:

Esmalt valmista pesto. Selleks tõsta kõik koostisained blenderisse või purustajasse ja lase need ühtlaseks seguks. Määri teraleivale kiht võid ja laota sinna viilutatud avokaado. Avokaado peale säti graavilõhe viilud, millele laota korralik kiht pestot. Kõige peale aseta praetud vutimunad, maitsesta võileiba soola-pipraga ning peale raputa hakitud värsket tilli.

Ideaalse võileiva kampaania on loodud sooviga inspireerida inimesi katsetama võileibade tegemisel uusi ja põnevaid maitseid. Kampaanias löövad kaasa Eesti Leivatööstus, Maadlex, Nõo Lihatööstus, Bambona ning Saaremaa Piimatööstus, kes kõik pakuvad võileibade valmistamiseks kvaliteetseid kodumaiseid tooteid. Hobikokk Tuuli Mathiseni abiga on lehele www.võileib.ee kokku kogutud ka parim valik kõikvõimalikke isuäratavaid võileibu, millest sobiva leiab endale igaüks. Jätku võileiba!

Jaga
Kommentaarid