"Mina ei ole oma arvamust grupi kohta muutnud. Minu arvamus põhineb kirjalikel ja videotena olevatel allikatel, mis kättesaadavad eestikeelses trükisõnas ja interneti vahendusel," sõnas Helme täna Delfile. "Tegemist on üritusega, kus väga selgelt arutatakse võimalust maailmas toimuvaid protsesse suunata."

Aastakese eest, mil EKRE oli veel opositsioonis, oli Helme veel sõnakam. Toona rääkis Helme oma raadiosaates "Räägime asjast" Bilderbergi väidetavast rollist maailmavalitsuse loomisel. "Need inimesed otsustavad tegelikult, missuguseid parteisid ja missuguseid poliitikuid erinevates riikides toetada," sõnas Helme. Muuhulgas nimetas Helme saates peaminister Jüri Ratast marionetiks, kes peab tegema seda, mida kästakse.

Ratas osales üritusel mullu ja plaanib kohtumisele minna ka tänavu. Helme pole sellest üritusest Ratasega rääkinud. "See, et Ratas sinna läheb, isiklikult on see märkimisväärne tunnustus, päris igaühte ei kutsuta. Teisest küljest, tahaks tema käest kuulda - nüüd juba valitsuse liikmena - mida seal arutati," lausus Helme täna.

Helme: ministeeriumis on väga usalduslik õhkkond

Süvariik, erinevad seda ümbritsevad vandenõuteooriad - Helme viitab, et tema informeeritus antud valdkonnas on viimasel ajal oluliselt kasvanud.

Kas neil teemadel on olnud juttu ka ministeeriumis, Helme ei ütle, küll aga on Helme väitel üldiselt väga töine õhkkond. "Ja ma ütleks, et väga usalduslik õhkkond. Ma olen väga meeldivalt üllatunud, et juba esimesest päevast peale võeti mind ministeeriumis vastu mitte hirmuga, vaid ootusega, et ma lükkaks madalikult lahti terve hulga plaane ja projekte, mis on seisnud aastaid."