Uueneva Euroopa fraktsiooni kuuluv Andrus Ansip ütles, et tema silmis õnnestus Simsonil kuulamine Euroopa Parlamendis läbida, sest faktid olid tal hästi omandatud ja teemasid ta üldiselt valdas. Puudu jäi aga emotsionaalsusest. "Ta oleks pidanud veenma auditooriumi selles, et tal on oma maailmavaade olemas, tal on selged printsiibid, millest lähtudes ta kavatseb Euroopa Liidu energiavaldkonda tulevikus juhtida ja sellest jäi pisut vajaka," rääkis Ansip.

Siiski võidakse Kadri Simsonile esitada veel täiendavaid kirjalikke küsimusi, mis on Ansipi hinnangul ohtlikum kui kohene teatamine, et kuulamine on edukalt läbitud. "Kirjalikule küsimusele vastamiseks on teatud aeg, siis need küsijad vaatavad, kas need vastused rahuldavad või ei mitte, seejärel võidakse nõuda veel mingeid protseduure, uut kuulamist, uusi kirjalikke küsimusi," selgitas Ansip.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Marina Kaljurand ütles, et Simsoni kuulamine oli võrreldes teiste kuulamistega igav. "Kogu see arutelu käis hästi aeglases tempos – aeglased küsimused, aeglased vastused. Ma ei näinud, et keegi räägib tõesti silmade särades või enesekindlalt," sõnas Kaljurand. Tema hinnangul jäi Simsoni puhul puudu põhjendustest, miks ta volinikukohta tahab ja millised on tema eesmärgid.

Pärast Simsoni kuulamist oli Kaljuranna sõnul sotsiaaldemokraatide grupis päris palju küsimusi. Näiteks miks olid Simsoni vastused nii üldsõnalised ja miks ei rääkinud ta enesekindlalt, eneseteadlikult ja jõuliselt sellest, mille eest ta kavatseb seista. "Et kas ta ikka päriselt mõtleb nii või tal on probleeme inglise keelega," rääkis Kaljurand. "Olles näinud teda Eestis esinemas, siis täna ei olnud ilmselgelt tema kõige parem päev," nentis Kaljurand.