Kuna mõlemas üksikmänguliigis on maailma esireketid veel konkurentsis, siis võib Martici 6:3, 6:3 võitu pidada senise turniiri suurimaks üllatustulemuseks, sest turniiritabelid koostatakse alati eeldusega, et maailma esimene ja teine reket kõige varem finaalis kokku saaks.

TOP 10 asetatud mängijatest on juba välja kukkunud ka Kiki Bertens (4.), Angelique Kerber (5.), Petra Kvitova (6.), võttis end ise maha) ja Elina Svitolina (9.). Esikümnest on oma taseme välja mänginud esireket Naomi Osaka, kolmas number Simona Halep, seitsmes-kaheksas asetus Sloane Stephens ja Ashleigh Barty ning kümnes reket Serena Williams.

28-aastane horvaatlanna Martic asus kaks aastat tagasi maailma edetabelis alles 662. kohal ning kahtles, kas ta üldse enam võistluskarussellile naaseb. Pärast alasejavigastuse (libisev ketas) tõttu tehtud peaaegu aastast pausi naasis ta väljakule 2017. aasta aprillis ITF-i turniiril. Ta pidi 25 000-dollarilise auhinnafondiga turniiri alustama kvalifikatsioonist, kuid ta läks võiduka lõpuni.

Elu esimese WTA turniiri võitis Martic üksikmängus 2018. aastal Chicagos (WTA 125 sarja turniir). WTA International sarja esimese tiitlini jõudis ta tänavu aprillis Istanbulis, kus alistas finaalis tšehhitari Marketa Vondroušova.

Enne Istanbuli jõudis ta viimati finaali 2018. aasta juulis Bukarestis, kaotades seal Läti tennisistile Anastasija Sevastovale. Huvitaval kombel tuleb just Vondroušova-Sevastova matšist Kanepile või Marticile veerandfinaali vastane.

Erinevalt kuuekordsest suure slämmi veerandfinalistist Kanepist pole Martic suurturniiridel veel neljandast ringist kaugemale jõudnud. 16 parema hulgas on ta lisaks käimasolevale turniirile olnud ka 2012. ja 2017. French Openil, 2017. aasta Wimbledonil ning 2018. aasta Australian Openil.

Küsimusele, kas võit Pliškova üle oli tema karjääri suurim triumf, vastas Martic, et tema eesmärgid on suuremad kui pelgalt maailma teise reketi alistamine: "Mul on olnud paar head võitu ning kindlasti oli see üks suurimaid. Aga mul on sellest suuremaid eesmärke, loodetavasti jätkan samas vaimus."

Vaata videost Pliškova - Martici mängu tipphetki!