Mehed andsid jalgade asemel kätele valu etapi viimasel, 4. kategooria tõusul. Kõigepealt üritas Martin Rowe'd teelt välja puksida, mille peale Rowe käe tõstis ja selle Martinile näkku lajatas. Hiljem nähti neid õlg õla kõrval rüselemas peagrupi ees. Viimased 10 kilomeetrit kuni Gapis asuva finišini sõitsid mehed koos.

Cyclingnews.com kirjutab, et Martin kutsuti rahvusvahelise jalgrattuerite liidu (UCI) video vaatamise autosse kohe pärast duši all käimist, Rowe pidi enne läbima dopingukontrolli.

Team Ineos ja Jumbo Visma meeskonnad kaaluvad hetkel, kas tasuks sisse anda ühine protest. Arvatakse, et tiimidel tuurilt eemaldamist enam tagasi pöörata ei õnnestu, küll aga võidakse leevendada nende trahve. Mõlemad said 1000 Šveitsi frangi (911 eurot) suuruse trahvi ja jäid ilma 50 UCI edetabelipunktist.

Rowe'le ja Martinile pannakse süüks UCI reegliteraamatu artikli 8.2.1 rikkumist, mis puudutab rünnakut, hirmutamist, solvamist, ähvardamist või muud teguviisi, mis pole kohane või on teistele ohuks. Sinna alla käivad konkurendi sadulast või särgist sikutamine ning kiivriga, küünarnukiga, õlaga, jalaga või käega löömine."

Kohe pärast videos nähtavat intsidenti sõitis Martini juurde Touri üldliider Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep). "Sel hetkel oli peagrupis palju pingeid - kõik tahtsid head positsiooni saada - ning ma nägin midagi, mida ma poleks tahtnud näha," ütles Alaphilippe hiljem reporteritele.

"Mõned ratturid olid liiga närvis ja puudutasid teineteist. Võibolla nad kardsid, et ma ründan, seega ma üritasin neid maha rahustada. Ütlesin neile, et nad ei võtaks mingeid riske, sest juhtgrupis olnud mehed ei kujutanud endast ohtu ning mul ei olnud plaanis rünnata."

"See polnud tõesti midagi. Ma veeresin koos temaga üle finišijoone. Kõik on hästi, me surusime kätt," kõlas Rowe kommentaar. "Me täitsime mõlemad sama rolli. Jäime teineteisele lihtsalt ette. See on rattasõit. Kõik on hästi."