Skandaal Rally Estonia korralduse ümber tuli päevavalgele kümmekond päeva tagasi, kui Eesti Päevaleht kirjutas, et Eesti autospordiliit küsib Rally Estonia korraldajatelt rahvusvahelise võistluse registreerimismaksuna 100 000 eurot. Seni oli tasu olnud 2000 eurot.

Möödunud kolmapäeval korraldasid Rally Estonia eestvedajad pressikonverentsi, kus teatasid, et tänavune Rally Estonia jäetakse ära. Vaid loetud tunnid enne pressikonverentsi algust teatas Oleg Gross, et on nõus 100 000 eurot ralli korraldamise nimel ise ära maksma. Ralli peakorraldaja Urmo Aava ütles aga pressikonverentsil, et küsimus pole ainult 100 000 euros, vaid pikema aja jooksul tekkinud usalduse kadumises korraldajate ja alaliidu vahel.

Gross andis stuudios mõista, et on jätkuvalt valmis tegema kõik selleks, et Rally Estonia ikkagi toimuks. Aava tunnistas, et rallit oleks teooriat jätkuvalt võimalik korraldada, aga nii heal tasemel seda enam teha ei saaks. "Kui keegi tahab meid veenda veel, et saab teha, siis saab, aga kehvakese. Sellele pole mõtet raisata raha. Riik on samal seisukohal."