Teist korda Indy 500 sarjas osalev 37-aastane hispaanlane tunnistas, et tegi vea ning lisas: "Auto oli alajuhitav ning isegi kui ma gaasipedaali kurvi sisenedes lahti lasin, siis sellest ei piisanud. Kaotasin esiotsa aerodünaamika täielikult. Sein tuli liiga kiiresti liiga lähedale."

Alonso viidi pärast avariid raja meditsiinikeskusesse kontrolli ning jagas ajakirjanikele intervjuusid kohe pärast seda. "Vabandan tiimi ees, aga loodetavasti me teeme sellest omad järeldused ja tuleme homme tugevamana tagasi," ütles ta.

McLaren on mainekaks Indy 500 võistluseks sel aastal Alonso ümber ehitanud uue tiimi. Hispaanlane üritab teise mehena ajaloos teha mootorispordi mitteamelikku kolmikduublit, mis sisaldab lisaks Indy 500-le Monaco Grand Prix' ja Le Mansi 24 tunni sõidu võitu. Ainsana on seda suutnud 1975. aastal lennuõnnetuses hukkunud Graham Hill.

Seni on Alonso meeskonda aga vaevanud erinevad probleemid. Eelmisel kuul rikkus tiimi testisõidu ära elektroonikaprobleem ning tehnika vedas neid alt ka teisipäevasel treeningul. Eilne avarii kärpis Alonso treeningkilomeetreid veelgi.

Alonso tegi Indy 500 võidusõidu kaasa ka 2017. aastal, juhtides seda Andretti tiimi autoga 24 ringi, enne kui mootoririke ta pealtvaatajaks jättis. Sel nädalal toimuvad treeningud veel neljapäeval ja reedel. Kvalifikatsioon kestab kaks päeva: laupäeval selgitatakse stardikohad 10.-30. ning pühapäeval pannakse paika esimesed üheksa autot. Põhisõit toimub 26. mail.