Eesti aja järgi kell 3 öösel alanud kohtumist alustas paremini Kontaveit, murdes kiirelt Pliškova servi ning mines 3:0 setti juhtima. Seejärel sai oma mängu käima tšehhitar, kes murdis vastu Kontaveiti pallingu ning viigistas seisu 3:3. Kuni seisuni 5:5 hoidsid mõlemad tennisistid oma pallingugeimi.

Seisult 5:5 suutis Pliškova taaskord murda eestlanna servi, kuid Kontaveit vastas omapoolse murdega ning seti võitja otsustati kiires lõppmängus. Seal näitas aga paremat mängu Tšehhi esinumber, kes ei loovutanud Kontaveidile ühtegi punkti.

Teine sett algas sarnaselt esimesele ehk Kontaveit murdis Pliškova servi ning pääses 2:0 ette. Seejärel võitis Pliškova omakorda kaks geimi järjest ja viigistas seisu. Sett möödus võrdselt kuni seisuni 4:4, kui Kontaveit sai kirja teise geimimurde. Kontaveit hoidis seejärel ka oma geimi ja võitis teise seti 6:4.

Otsustav sett kuulus aga Pliškovale. Sett möödus võrdselt seisuni 2:2. Seejärel murdis tšehhitar kahel korral Kontaveidi pallingu ja kindlustas 6:4 seti võiduga ühtlasi kogu matši võidu ning edasipääsu veerandfinaali.

Kaks tundi ja kuus minutit kestnud kohtumises servis eestlanna viis ässa tšehhitari 13 vastu. Topeltvigu tegi Kontaveit kaks, Pliškova neli. Esimese servi õnnestumise protsent oli mõlemal 68%.

ENNE MATŠI:

Eesti esinumber alustas Indian Wellsis otse teisest ringist, alistades seal Monica Puigi 6:3, 7:6. Kolmandas ringis oli ta parasjagu Läti esireketi Anastasija Sevastova vastu esimeses setis 5:0 ees, kui vastane Kontaveidile loobumisvõidu andis.

Pliškova on Indian Wellsis pidanud samuti kaks kohtumist: esmalt alistas ta maailma 121. reketi Misaki Doi 6:7, 6:1, 6:1, seejärel oli ta üle belglannast Ysavine Bonaventure'ist (WTA 144.) tulemusega 6:3, 6:2.

Omavahel on Kontaveit ja Pliškova varem kohtunud vaid korra - eelmise aasta aprillis Stuttgardi turniiri poolfinaalis jäi tšehhitar peale 6:4, 6:2.

"Kohtusin Kontaveidiga mullu Stuttgardis - mängisin hästi, see oli lühike matš, servisin hästi," rääkis Pliškova tänase mängu eel. "Anett on aga igas elemendis tugev - ta tõrjub hästi, suudab rünnata nii eest- kui tagantkäelöökidega ning võitleb väljakul kõvasti. Midagi lihtsat minu jaoks ei tule, aga kõik sõltub minust endast. Kui mängin aktiivselt, on mul head šansid võita."

Kohtumine on turniiri neljandal väljakul kavas neljanda kohtumisena: enne seda on kavas kaks naiste üksikmängu ning üks naiste paarismäng. Esimene matš algab Eesti aja järgi kell 20.00, mistõttu võib Kontaveiti ja Pliškovat väljakule oodata orienteeruvalt kella ühe paiku öösel või pisut hiljem. Delfi Sport näitab matši otseülekandes.