Kert Varik ja Lauris Daiders (WSP-Husqvarna) alustasid avaetappi Lommelis hästi, kui nad sõitsid end oma kvalifikatsioonisõidus kolmandaks ja pääsesid otse finaali.

Esimeses finaalis startis Eesti-Läti paar hästi ja nad olid kohe esikuuikus ning hoolimata sekeldustest ja isegi esikümnest välja langemisest, suutsid nad siiski oma kohta veidi parandada ja olid lõpuks 9ndad. Teise sõidu algus oli Varik-Daidersil veidi parem ning seekord oli sõit stabiilsem kui sõidu lõpuks suudeti end 9. kohalt neljandaks sõita.

Etapivõidu said eelmise aasta maailmameistrid Vanluchene ja van den Bogaart (Belgia-Holland, WMC-Zabel, 42 punkti), kes kogusid võrdse arvu punkte 10-kordse maailmameistri hollandlase Daniel Willemseniga, kellel tänavu korvis prantslane Luc Rostingt, kolmandaks tuli hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (40 p). Varik-Daidersile kuulus 30 punktiga neljas koht.

Rajal oli veel üks eestlane Tanel Reesna, kes võistleb tänavu koos prantslase Alexandre Tourbieriga. Enda kvalifikatsioonisõidust mehed otse finaali ei saanud, kuid see õnnestus aga lohutussõidus, kus saadi kolmas koht. Esimeses finaalsõidus oli Eesti-Prantsusmaa tiim 17., kuid teisest sõidust tuli katkestamine. Avasõidust saadud 4 punktiga olid nad kokku 22. kohal.

Külgvankrite maailmameistrivõistlused jätkuvad juba järgmisel nädalavahetusel Hispaanias Talavera de la Reina rajal. MM-karussell külastab ka traditsiooniliselt Eestit ning tänavu toimub MM-etapp Kiviõli Motofestivali raames 9. juunil.