Mängu alustasid paremini austraallased, kes pääsesid 10:4 ette. Veerandaja lõpuks oli nende edu 16:11. Madalaskooriliselt jätkus ka teine veerandaeg, mille lõpuks olid austraallased juhtimas 30:21.

Teine poolaeg jätkus Austraalia domineerimisel ning vahepeal oldi ees juba 44:28. Seejärel hakkas prantslaste tagasitulek, kes tegid 14:2 spurdi. Enne viimast vaatust püsis siiski Austraalia napp 46:42 edu.

Viimasel veerandil said prantslased üha enam oma mängu käima ning austraallastel hakkas vigu sisse tulema. Prantsusmaa näitas lõpus paremat visketabavust ning otsustavatel hetkedel säras kolme tabava kolmesega Andrew Albicy, kes tõigi kokkuvõttes 9 punkti. Lõpuks said prantslased kätte 67:59 võidu.

Võitjate resultatiivseim oli 19 punktiga Nando De Colo, Evan Fournier lisas 16 silma. Nicolas Batum viskas sarnaselt Albicyle 9 punkti. Austraalia ründemängu vedas Joe Ingles 17 silmaga, Patty Mills lisas 15 punkti.

Seega jäi taaskord Austraalia pronksmedalist ilma. Ehkki MM-il jõuti esmakordselt nii kaugele, on nad olümpial pidanud neli pronksikohtumist ja iga kord pidanud medalist suu puhtaks püsima. Prantslastele oli see teine MM-pronks järjest, kui sama saavutusega saadi hakkama 2014. aastal.

ENNE MÄNGU:

Austraalial on täna võimalus võtta esimene medal korvpalli MM-ilt. Kusjuures ajalugu on nad juba teinud, sest MM-i poolfinaali jõudsid nad tänavu esimest korda.

Austraalia läbis alagrupiturniiri ja vahegrupi täiseduga. Veerandfinaalis mindi vastamisi Tšehhiga, kes alistati 82:70. Poolfinaalis ootas austraallasi ees Hispaania. Seal sai Austraalia valusa kaotuse, kui alles teisel lisaajal pidid nad tunnistama hispaanlaste 95:88 paremust.

Kui MM-i pronksikohtumist mängivad nad esimest korda, siis olümpiamängudel on nad nii kaugele jõudnud neljal korral, aga alati medalist ilma jäänud.

Pronksi nimel hakkavad nad heitlema Prantsusmaaga. Kaks koondist on omavahel juba tänavusel MM-il kohtunud. Vahegrupi matšis sai napi võidu Austraalia, kes oli parem 100:98. Vaatamata kaotusele edenes Prantsusmaa siiski sealt grupist teisena veerandfinaali. Kaheksa parema hulgas lülitati mäletatavasti konkurentsist valitsev maailmameister USA numbritega 89:79. Poolfinaalis jäädi aga 66:80 alla Argentinale.

Prantsusmaal on MM-ilt üks medal ette näidata, kui 2014. aastal teeniti pronks.

Pronksimatš algab Eesti aja järgi kell 11.00. Delfi kajastab sündmusi otseblogi vahendusel.