Eesti valitses täna kohtumist algusest peale ning juhtis avaveerandi järel 27:18 ja poolajavileks 49:38. Otsustava veerandi alguseks vähenes meie koondise edu 69:63-le, kuid Põhja-Makedoonial ei lubatud enam mängu suurt pööret tuua. Kuna Eestil piisas kuni kaheksa punkti suurusest kaotusest, mängiti lõpus kindla peale, et lisaaega ei tuleks. Vastaste võidukolmese tabas Nenad Dimitrijevikj seitse sekundit enne lõppu.

Eesti koondise parimad olid 15 punkti ja 8 lauapalli kogunud Maik-Kalev Kotsar ning 14 silma lisanud Kristian Kullamäe ja Kaspar Treier. Mitu tähtsat kaugviset tabanud Sten Sokk panustas 13 punkti.

Nii Eestil kui Põhja-Makedoonia lõpetasid B-grupi kahe võidu ja nelja kaotusega, kuid omavaheliste mängude paremus tagas meile kolmanda koha ja pääsu EMile. Lisaks said meie alagrupist edasi Itaalia ja Venemaa.

Eesti meeskond mängis viimati EM-finaalturniiril 2015. aastal.

Mängu eelvaade:

Eesti viib EM-finaalturniirile kas Põhja-Makedoonia alistamine või kuni kahesapunktiline kaotus. Selle eelise andis Eestile aasta tagasi Skopjes saadud 81:72 võit. Üheksapunktiline kaotus viiks EM-ile juba Põhja-Makedoonia, sest nende üldine korvide vahe on parem.

Eesti läheb otsustavale mängu vastu järgmises rivistuses: Kristian Kullamäe, Sten Sokk, Märt Rosenthal, Martin Dorbek, Robert Valge, Janari Jõesaar, Jaan Puidet, Henri Drell, Kregor Hermet, Kaspar Treier, Rauno Nurger ja Maik-Kalev Kotsar.

Kuigi Põhja-Makedoonia peatreener Aleksandar Todorov teatas pärast võitu Itaalia üle, et kohtumises vigastada saanud Nenad Dimitrijevic Eesti vastu platsile ei tule, siis ametlikult on ta siiski mängule üles antud.

Tema kõrval on Eesti vastu üles antud Bojan Krstevski, Kristijan Nikolov, Vojdan Stojanovski, Andrej Magdevski, Stojan Gjuroski, Bojan Trajkovski, Teodor Simic, Damjan Stojanovski, Damjan Robev, Luka Savicevic ja Jacob Wiley.

Nii Eesti kui ka Põhja-Makedoonia mängisid EM-finaalturniiril viimati 2015. aastal.

Võistkond, kes jääb EM-ilt välja, peab kaasa tegema 2023. aasta MM-i eelvalikturniiril. Sinna seltskonda kuulub näiteks Läti.

Eurobasket 2022 ülekandeid näed TV3 Sport kanalitest või veebis go3.tv.