Norra-Eesti sisekujundusfirma Shishi kaunistab Niguliste jõulupuud juba viiendat aastat. Ilukontseptsiooni hoitakse igal aastal viimase hetkeni saladuses. Esimesel advendipühal, mis tähistab Kristuse tulemise algust, astub ta oma täies ehtes vaatajate ehk imetlejate ette.

Shishi loodud kuused on Tallinna stiilseimad. Disainerid Mart Haber ja Taivo Piller loovad ju ehteid ja kujundusi terve maailma jaoks ning praegu ongi neil juba käsil 2021. aasta jõulukollektsioonide kavandamine. 2020. aasta rikkalikus kollektsioonis on detailse käekirjaga joonistatud linnumotiivid valgel taustal, mis suurte kuulidena kaunistavad ka selle aasta NIguliste kuuske.

Järjest enam levivad Skandinaaviast alguse saanud looduslikud sisekujundustrendid, ütlevad Shishi asutajad ning seda jätkusuutlikku joont on nad silmas pidanud ka selleaastase Niguliste jõulukuuse juures, kus puudub plast ja leiab hoopis roost kaunistusi.

Eelnevalt on Shishi vaatajate ette toonud paradiisi kujunduse eksootiliste lindude ja loomadega, samuti ka Bernt Notke keskaegse surmatantsu motiivi, mis meenutab, et ükskõik, mis positsiooni ja rikkuse me elus saavutame, kui vikatimees tantsule palub, oleme me kõik võrdsed. Eesti Vabariigi 100-aastase juubeli puhul kasutasid disainerid ka girlande eesti lipu värvides, mis on paljudes maades tavaks, nagu näiteks Taanis, Norras ja ka USAs. Shishi kuusk tõi nad esimest korda kaunistuselemendina ka Eesti elaniku ette.

Niguliste valgete, läbipaistvate ja rookaunistustega elegantne kuusk võib anda inspiratsiooni ka oma kodu kaunistamiseks. Disainerid aga soovitavad, et kõige kaunim kuusk on see, mis kõige paremal viisil sobib koduga.

Vaata videotest, kuidas Niguliste jõulukuuske ette valmistati: