40 päeva, mil lapsed pole kordagi õue saanud

40 päeva, mil terves maailmas valitseb teadmatus ja paanika

40 päeva koduõpet

40 päeva vihma vihma otsa

40 päeva, mille jooksul olen ma vaid korra kodust väljas käinud, et poes käia

21 717 surnut ja üle 200 000 koroonaviiruse saanud inimese

Eelolevast esmaspäevast saavad siis lapsed lõpuks välja! Peale 6 nädalat koduseinte vahel olemist! Hullumeelne ju… Mõni võib värske õhu mürgituse saada…

Kuna märts-aprill on sel aastal kohe eriliselt vihmased olnud, tahaks ma niiväga välja, matkama, kogu selle õitseva looduse sekka. Vaadata, mis kus õitseb. Tahaks pildistada… Ma kõndisin alati päevas oma 10 000 kuni 20 000 sammu. Nüüd ainult elutuba-magamistuba-köök-trajektooril. Füüsiliselt ja vaimselt võtab nõrgaks küll…

Jõudsin ka sinna hetke, kus laste koduõppest on kopp ette saanud. Kaua võib, ei jõua enam! Võitle nagu seitsmepealise lohega. Üks ülesanne tehtud, tuleb selle asemele kohe kolm uut. Millal see lõppeb? See on ju tegelikult täiskohaga lisatöö, miks on vaja niigi hulluks minemise äärel olevaid lapsevanemaid veelgi enam proovile panna?

See kriis on igatahes kõik elu ja plaanid pea peale pööranud. Ta tuli ikka vägaväga kehval ajal. Just hakkas tööalaselt stabiilsemaks minema, tööd hakkas tekkima rohkem, kui mehega kahekesi ära teha jõudsime. Ja me olime just kodulaenu saamiseks panka minemas. Tunneli lõpus oli täitsa valgust näha. Ja nüüd — kes teab, mis see uus maailm ja uus majandus ja elukorraldus toob? Kes jääb ellu, kellel hoopis närvid üles ütlevad.

Karantiinipäevade tipphetked on meil nüüd siia katusele pesu kuivama viimised, selleni olemegi eluga jõudnud…

Marju Gellert elab abikaasa ja kahe pojaga Hispaanias, Malagas. Tööd ei saa fotograafiaga tegelev Marju hetkel teha, lapsed on koduõppel ja mees kodukontoris. Koroonakriisi ajal on pere elu koosnenud peamiselt kodustest tegemistest — õppimine, söögi tegemine, koristamine ja aknast välja vaatamine.

Marju pere Hispaania koroonablogi saad lugeda SIIT!

Jaga
Kommentaarid