"Mu ees sõitev Volkswagen pääses napilt vasakult täiskiirusel lendava Sebe bussi eest, mis tuimalt punasega ristmikule lendas. Ei mingit pidurdamist bussi poolt. Videos on näha ka teises reas sõitu alustav Opel, kes bussi viimasel hetkel näeb ja pidurdab, kuigi tal põleb juba lubav roheline. Väga vastik olukord," kirjeldas pealtnägija.

Sebe juhatuse liige Üllar Kaljuste nõustub, et tegemist oli karmi liikluseeskirjade rikkumise ning ohtliku manöövriga kaasliiklejate suhtes.

"Kindlasti juhime bussijuhi tähelepanu antud juhtumile, aga ilma juhi seletust omamata julgen siiski arvata, et tegemist ei olnud tahtliku punase tule eiramisega või teadliku vajadusega liikluseeskirju rikkudes graafikus püsida. Töösisekorraeeskirjad ei kohusta liikluseeskirju rikkudes graafikus püsima ja loomulikult on esmatähtis sõitjate ja kaasliiklejate turvalisus," lisab ta.

"Pigem oli tegu bussijuhi poolse hetkelise hajameelsusega, mil foori tuli jäi mingil põhjusel märkamata. Sellised olukorrad võivad lõppeda muidugi rängalt ja hetkel tänu kaasliiklejatele tähelepanelikkusele jäi õnnetus olemata."