Konservatiivse rahvaerakonna esimees ütles Vilja Toomasti (Reformierakond) küsimusele vastates, et endise ministri Marti Kuusiku võimaliku koduvägivallajuhtumi asjaolude selgitamiseks helistati tema endisele naisele. Mart Helme lisas, et telefonivestluses esitas küsimusi peaminister Jüri Ratas, mitte Kuusik ise.

Selle avalduse järel lahkus Kadri Simson (Keskerakond) mõneks ajaks saalist, et helistada nii Ratasele kui ka rahandusminister Martin Helmele, et siseministri väidet kontrollida.

"Nad mõlemad väidavad mulle, et selles kõnes peaminister Jüri Ratas ei osalenud enamaga kui kuulajana. Tema ei esitanud kellelegi küsimusi," ütles Simson hilisemas sõnavõtus.


Andres Sutt (Reformierakond) väljendas muret selle üle, et kui emotsionaalne hetk viib ministri kas mittemäletamise või valetamiseni, siis on teda väga keeruline usaldada.

"Aga teie ei usalda mind ju niikuinii. Nii et ausalt öeldes, mul suht suva, kas te usaldate või mitte," ütles seepeale Mart Helme.

Mart Helme umbusaldamist toetas 46, selle vastu oli 53 saadikut. Lisaks opositsioonile toetas umbusalduse avaldamist siseministrile Viktoria Ladõnskaja-Kubits (Isamaa).