Helme kinnitas pärast eilset valitsuse pressikonverentsi Delfile, et teemat on valitsuses arutatud. "Sellest seisukohast, kui pikk on kummi venitamise periood. Ei ole mingil juhul kauem kui jõuludeni," sõnas ta.

Meediast on läbi käinud mitmed nimed - viimati näiteks spekuleeriti, kas see võiks olla Olavi-Jüri Luik, varasemalt on räägitud ka Helve Särgavast ja Urmas Simonist.

Helme sõnutsi ootavad nad praegu seda, mis nime käib välja justiitsminister Raivo Aeg. "Aga hoiame varrukas ka oma kaarti," märkis ta, et ka EKREl on oma võimalik kandidaat olemas. Nime ei avalikusta? "Ei pane tule alla, lihtsalt ütlen, et praegu on ta justiitsüsteemis väga soliidse koha peal," sõnas Helme. "Inimene, kelle puhul ei saa keegi hakata näpuga näitama, et meie oleme kuskilt otsinud oma käepikenduse. See inimene on töötanud justiitssüsteemis pikalt ja on meie erakonnast täiesti sõltumatu," lisas ta.

Kuulnud, et Helme räägib jõuludest, muigas Aeg, et tema on rääkinud ikka aasta lõpust, natuke kauem kui jõulud, aga lisas, et põhimõtteliselt räägitakse samast ajast. Ehk isegi varasemast - Aeg tõi välja, et ka riigikogu lõpetab istungjärgu enne jõule ja kindlasti oleks kandidaati vaja tutvustada riigikogu õiguskomisjonis ja seal tema sobivust arutada.

On konkreetne kandidaat juba teada? "Kindlasti on konkreetseid asju, aga jätame nii kauaks minu teada, kui väga selgelt ühine arusaam ja konsensus leitud," jäi Aeg üldsõnaliseks.