Mäletatavasti juhtis Lukas aastaid ERMi. 2018. aasta jaanuarist aga sai ametist priiks, kuna kultuuriministeeriumi poolt kokku kutsutud komisjon leidis 2017. aasta sügisel, et uueks juhiks võiks saada hoopis Alar Karis. Komisjoni juhtis toonane ministeeriumi kantsler Paavo Nõgene, kes rõhutas, et otsutavaks sai Karise kaugeleulatuv visioon.

Lukas ütles avalikult, et uue juhi valimise protsess oli natuke liiga pime. "Armastan oma tööd ja olen teinud seda kogu rahvale - ja mis mul saab siis olla selle vastu, et üks selle rahva liige, Alar Karis, selle töö vilju nopib," teravmeelitses ta Facebookis.

Täna kinnitas Lukas, et viha ta ei pea. "Vimma absoluutselt ei ole," märkis ta ja muigas: "Aga põnevusega astuks sealt uksest sisse küll."

Esiti oli juttu, et Lukas võiks saada haridusministriks, kultuuriministri koht on plaan B. "Minu eelistus on olla täitvates rollides. Praegu võimalus avanes," viitas ta ministrikohale, kuid ei tahtnud veel oma rollis liiga konkreetseks minna. "Ärme jaga laskmata karu nahka. Kinnitati ministrikandidaadid," ütles ta ja lisas, et valitsuse ametisse asumiseni palju aega, mil jõuab veel palju vett merre voolata.

Seetõttu ei tahtnud ka öelda, kas on mõtteid, kas ja kuidas ministeeriumi töös muudatusi teha. "Vara veel rääkida. Konkreetselt ministeeriumi töö ümberkorraldamise mõte vastavalt vajadusele," lausus ta.