Rahvastikuministri kandidaadi Riina Solmani järel teisena presidendi audientsil käinud Järvik ütles, et kohtumine presidendiga oli väga meeldiv. Arutati maaelu, maaettevõtluse, põllumajanduse, kalanduse ja muid küsimusi. Ka rahvusvahelised suhted ja Euroopa Liit olid vestluses omal kohal.

Järviku kinnitusel oli juttu ka EKRE retoorikast ja partei poliitikute, kaasa arvatud Järviku enda väljaütlemistest. "Ma olen oma väljaütlemiste eest juba paar korda nahutada saanud ja selle teema me lahendasime ilusti ära," ütles ta. "Mina arvan, et EKRE retoorika on juba muutunud tasapisi ja muutub veelgi," sõnas Järvik.

Ühe kõige suurema murekohana oma tulevases haldusalas tõi Järvik välja maapiirkondade teed, mis kevaditi kipuvad paljudes kohtades lausa läbimatuks muutuma. Ministrina lubas ta seista selle eest, et võimalikult suur osa kruusateedest saaks vähemalt tolmuvaba mustkatte või, veel parem, asfaltkatte.

Teine oluline teema on põllumeestele pandud suur asjaajamiskoormus, mis segab põhitööga tegelemist. Selles osas tuleb Järviku sõnul läbi viia audit ja otsida võimalusi nii-öelda paberimäärimise vähendamiseks.

President Kersti Kaljulaid kohtus täna ja kohtub ka homme uue valitsuse ministrikandidaatidega, kellele tal on enne ametissekinnitamist täiendavaid küsimusi. Täna olid Kadriorgu kutsutud Isamaa liikmest rahvastikuministri kandidaat Riina Solman ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmetest maaeluministri kandidaat Mart Järvik, keskkonnaministri kandidaat Rene Kokk ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri kandidaat Marti Kuusik. Homme kohtub riigipea aga Isamaasse kuuluva välisministri kandidaadi Urmas Reinsalu ja EKRE-sse kuuluva siseministri kandidaadi Mart Helmega.