Sotsiaaldemokraadist Riina Sikkut küsis siseminister Mart Helmelt, kas Kaalepi ja Helme ähvardusi arvestades tuleb EKRE noorteühendus Sinine Äratus relvistatult tänavatele. Helme selgitas, et Sinine Äratus käis tulistamas lasketiirus instruktorite juhendamisel ning peale selle olid kodanikuühenduse “Jah vabadusele, ei valedele” liikmed arutlenud EKRE ministrite mahalaskmist. Helme lisas, et EKRE ministrite tapmisest arutlenud inimesest on politseid avalduse esitamisega teavitatud.

Kodanikuliikumine “Jah vabadusele, ei valedele” täpsustas, et liikumise ühe Facebooki postituse all oli nende sekka mitte kuuluva inimese kommentaar, kus postitaja arvas, et tuleks "molli anda" ministrile. “Meie vastuväite peale, et see ei ole mõistlik, tuli vägivallale kutsuv kommentaar kus tõesti esines ka sõna snaiper. Kustutasime kommentaarid kui ebasobivad,” selgitas organisatsioon, mille soov on rahumeelsete meeleavaldustega seisukohti edastada.

Lisaks ütles riigikogu infotunnis reformierakondlasest Taavi Rõivas, et see, kuidas Ruuben Kaalep relvi käsitles, rikkus etiketti. “Aga näha on, et need mehed, kes lubavad Eestit kaitsta, selle asemel et päriselt kaitseväes midagi ette võtta, käivad lihtsalt ärplemas. Ja selliseid ärplejaid meil tegelikult Eesti kaitsel küll vaja ei ole,” sõnas ta.

Helme vastas, et Reformierakonna ridades on liige Oscar Siff, kes poseerib muu hulgas ka relvadega ning soovib Venemaa president Vladimir Putinile sünnipäeva puhul õnne. “Laiendame nüüd, nii nagu teil kombeks on, seda erakonnale tervikuna, sest see peegeldab teie erakonda tervikuna, nii nagu te püüate meie puhul mingit üksikut asja laiendada erakonnale tervikuna! Te saate nüüd selle näite põhjal ju ise ka aru, kui absurdsed on teie süüdistused ja teie laiendused,” lisas ta.

Lisaks Rõivale ja Sikkutile pööras Kaalepile tähelepanu ka endine siseminister Kalle Laanet, kes saatis spiiker Henn Põlluaasale kirja. Sellega palus ta riigikogu juhatusel Kaalepi käitumist parlamendi eetikakoodeksi valguses hinnata ning paluda tal edaspidi sellest lähtuda.

"Alaealiste poseerimine tulirelvade ja pesapallikurikatega ning mõne rahvusgrupi suhtes hirmutavate ja vägivaldsete üleskutsete levitamine on häiriv ja seda ei saa kuidagi tolereerida,” kirjutas Laanet. “Veenev pole ei uljas väide, "oleme patrioodid ja tahtsime head” ega kultusfilmi ,,Viimne reliikvia” stiilis muheledes poetatud vabandus, et ,,sai pisut müratud”. Eesti on õigusriik ja NATO liikmesriik ning selline riigikaitse käsitlus meie kultuuriruumi lihtsalt ei sobi," lisas Laanet kirjas.