Kaljulaid märgib Delfile, et hindab kõrgelt, et umbusaldamine ette võeti. "Suvel on valitsus pakkunud pea iga nädal põhjuse enda umbusaldamiseks. Oleks imelik, kui riigikogu midagi ei teeks."

On selge, et avaldus täna tõenäoliselt piisavalt toetust ei saa, aga Kaljulaidi meelest on kasulik seegi, et Eesti inimesed vaatavad ülekannet tänasest istungist ja näevad, kuidas peaminister üheksale küsimusele kümnest vastab ümmarguse juraga, mil pole Eestis toimuvaga sisuliselt midagi pistmist.

Ta usub, et küll peavad ühel hetkel riigikogu ees aru andma taaskord ka Mart ja Martin Helme. Kaljulaid nendib, et olukord on praegu keerukas: "Olen algusest peale öelnud, et sel valitsusel on kahetsusväärselt head eeldused võimust pikalt kümne küünega kinni hoida."

Ta ütleb, et valitsusosalised on muud sillad põletanud. Ta ei jaga seda arvamust, et valitsus peagi kukub. "Pigem vastupidi, ühe tugevamalt hoitakse üksteisest kinni."

Kaljulaid toob välja, et kui veel mõni aeg tagasi pidasid keskerakondlased EKREt Eestile ohtlikuks, siis täna riigikogu ees juubeldati, kui Martin Helme kõne pidas.

Kaljulaid arvab, et valitsus võib püsida isegi järgmiste riigikogu valmisteni ja sel võivad olla suured kahjud.