Teatavasti on ERJK kaotamise (kontrollimehhanism läheks riigikontrolli kätte) taga koalitsioon ehk EKRE, Isamaa ja Keskerakond.

"Kogu selle poliitilise sigaduse juures, mis te praegu tahate nagu täide viia, ma küsiks teilt hästi lihtsalt ühe paragrahvi kohta. Te viitasite sellele kolmele aastale, et § 523 lõikes 2 on siis "kuni kolme aasta jooksul". Et kas see on nagu koalitsiooni teadlik soov Keskerakonda vabastada siis oma varasematest nõuetest ja võimalikest miljonikahjudest, mis on nendel Erakonna Rahastamise Järelevalve Komisjoni menetluses," uuris näiteks Hanno Pevkur. "Kindlasti mitte ei ole kellelgi soovi kedagi oma kohustustest ja vastutusest vabastada. Küll aga on võimalus muudatusettepanekuid esitada sellele, ka selle tähtaja osas," kostis Kingo. Ka Pevkuri erakonnakaaslane Kristen Michal päris Kingolt: "Kui ERJK oleks natuke pehmem ja Keskerakonna miljonine nõue jääks seisma, siis kas selle eelnõuga oleks endiselt kiire?"

Aivar Sõerdi küsimust pidas Kingo lausa emotsionaalseks ning kostis, et tema pole inimene, kes saab anda hinnanguid komisjoni tegevuse kohta, sest tema pole nendes menetlustes osalenud.

"Mina kuulan ja ma ei saa tõesti aru, kas sa valetad meile või sa ei saa aru, millest sa räägid. Ja ma ei saa kumbagi välistada, sest ühe korra sa oled meile valega vahele juba jäänud siin," torkas omakorda Valdo Randpere.

Lähemalt saab diskussiooni kuulata ning vaadata juba videost!