Martin Helme sõnul pole valitsuse lagunemisest juttu ning skandaal Mart Helme öeldu ümber vaid torm veeklaasis. "Mart mängib teiega", kommenteeris ta Helme varasemat avaldust, et valitsus võib kukkuda.

Eilses raadiosaates "Räägime asjast" kritiseeris Mart Helme teravalt Soome uut peaministrit Sanna Marinit ning viitas, et punased tahavad üldse Soome riiki likvideerida. Helme tuletas saates meelde Vladimir Lenini ütlust, et igast köögitüdrukust võib saada minister. "Nüüd me siis näeme, kuidas ühest müüjatüdrukust on saanud peaminister ja kuidas seal mõnestki teisest tänavaaktivistist ning harimatust inimesest on saanud valitsuse liige," teatas ta.

Vastukajaks Helme öeldule kirjutas Jüri Ratas Facebookis üldsõnaliselt, et Soome on meie lähedane sõber ja liitlane, kellega on kõik Eesti Vabariigi valitsused teinud head ning tihedat koostööd.

Soome presidendi kantselei kinnitas, et Kersti Kaljulaid helistas Sauli Niinistöle. Ta palus viimasel edastada Marinile ning Soome valitsusele vabandused Helme öeldu pärast.

Jüri Ratas pole Mariniga veel suhelnud, aga täna olla telefonikõne plaanis.

Sanna Marin ise võttis eile õhtul sotsiaalmeedias sõna ning rääkis oma eduloost ja sellest, kuidas Soomes hakkama saadakse. "Olen Soome üle väga uhke," märgib ta oma Facebooki postituses. "Siin võib vaesest perekonnast pärit laps saada hariduse ning saavutada oma elus palju asju. Poemüüja võib saada peaministriks. Ilma töölisteta ei jääks Soome ellu," sõnab ta ja lisab, et on tänulik iga töötaja, praktikandi ning ettevõtja panuse eest.