Hommikul kinnitas terviseamet, et nakatunuid on juba 41, see on tunduvalt rohkem kui eilse seisuga.

Kas praeguseks on arv veelgi kerkinud? Pressikonverentsil puikles sotsiaalminister Tanel Kiik kõrvale, kui talt selle kohta küsiti. Ta rääkis, kuidas teste võetakse üle Eesti ning et terviseamet annab nakatunute arvust ülevaate kaks korda päevas.

Rahandusminister Martin Helme oli konkreetsem ja ütles välja, et praeguse seisuga on neid koguni 70 kanti. Ta rääkis ka, et ilmselt jätkab number samas tempos praegusega kasvamist veel 10-15 päeva. Nimelt on ju viiruse peiteaeg kuni 14 päeva ehk diagnoosi saavad paljud, kes haigestunud mõni aeg tagasi.

Erakorraline olukord kuulutati välja eile. Kui paari nädala pärast number langema ei hakka, viitab see Helme kinnitusel, et senistest meetmetest ei piisa.

Kiigelt uuriti sedagi, mis piirkondadest praegu nakatunud, kus Eesti kohtades arv kasvanud - ta kostis, et üle Eesti ning konkreetseks ei läinud.

Selge on tõik, et praegune olukord on suur põnts me majandusele. Martin Helme märkis, et meil on palju reserve, aga võetakse ka laenu vähemalt miljard eurot. Seda polegi otsekohe vaja kasutada, ent praegu saab laenu veel headel tingimustel, mõne aja pärast ei pruugi see enam nii olla.

Kas tulevad maksuerisused? Osadel ettevõtetel makstakse kahjum kinni? Kõik need küsimused on veel arutlemisel. Nagu ka variant, et inimestel hüvitataks haiguslehel olemine juba esimesest päevast.