Talts sõnas, et juba aastaid on laulupeoaegse ühistranspordi ja liikluskorralduse skeem sama olnud. Esmalt töötab korraldusmeeskond välja plaani, siis vaatab plaani üle linna transpordiamet ja seejärel kinnitab plaani Tallinna linnavalitsus.

"Kinnitamiseni jõuti juba 19. juunil. Kuid aga ega inimesed varem ei huvitu korraldusest. See aga ei rahulda neid inimesi, sest inimene tahab kuskile liikuda," sõnas ta.

Kui paljud laulupeolised on pahandanud linnaga, et ühistransporti puudutav info pole jõudnud kohale ning segadust oli palju, siis Talts näeb suuremat vastutust inimestel endal, kes pole piisavalt huvi tundnud.

"Inimesed said otsepostitusega omale info koju, kleebiti uste peale nii nagu teeb kuulus filmimine, kes siin linnas tegutseb. Piisavalt kommunikeeriti seda, ajalehtedes ja kus tahes. Kui inimene ei tunne huvi ja hakkab siia meile kirjutama, et ta ei saa üle Koidula tänava tagurpidi rongkäigu (pärast laulupidu inimeste linna suundumine- H.N), siis peab ta ise aru saama, et seda pole võimalik vältida," sõnas ta.

"Alati on läinud need 70 000 inimest, kõnniteesid pole linnas nii palju, et nad mahuks kõik korraga ära. Politsei hoiab liiklust kinni selle pärast, et mite lasta autosid kaela. Ja hoiavad, kuniks läheb hõredamaks," lõpetas Talts.