Raik ütleb, et enamus praeguseid pingelisi küsimusi puudutavad isa-poeg Helmesid. "Olgu siis piiriküsimused või politseijuhi räpakas vallandamiskatse. Üldised suhtlemisküsimused ja õigusriigi püsimine. Tegelikult kõik teemad puudutavad Helmesid. Õige oleks, et minister vastaks enda eest," viitab ta, et umbusaldada võinuks hoopis neid.

Miks aga sotsid nõustusid siis Reformierakonna mõttega just Ratast umbusaldada? "Mõistlik peaminister ära kuulata," märgib Raik ja toob välja, et suvi lõppemas ja uus poliithooaeg algamas. "Küsimusi on õhus palju. Mina olen õnnetu - ei saa üheski asjas selgust," räägib ta.

Ta loetleb teemasid, mille kohta konkreetseid vastuseid ei anta: eesti venekeelne kool, eestikeelne õpe, mis saab piiril, pensionireform. "Kahjuks suhteliselt uimane ja ümmargune hommikupoolik."

Viimasel ajal on arvamusuuringud näidanud, et kuigi Reformierakond on pildil, siis teine opositsioonipartei ehk sotsid mitte. Neist pole palju kuulda. Raik sõnab, et on ka ise kriitiline. "Ma arvan, et tuleb võtta sõna, olla aktiivne. Mitte vaid kohtuda inimestega, tuleb seisukohti laiemalt tutvustada. Poliitilisest diskussioonist on kasu." Raik leiab, et opositsioonis olles pole sugugi mõttetu arvamust avaldada. "Aga arvan, et see kriitika ei käi vaid sotside pihta, on mitmeid riigikogu liikmeid eri fraktsioonidest, keda me suvel üldse pole näinud."