Videointervjuus Delfile sõnas Ratas, et Yana Toomi juhitud ning nüüdseks lagunenud "kolme õe" valimisnimekirja-algatusrühm tegi Keskerakonna kohalike omavalitsuste valimiste Tallinna programmi ainult paremaks.

„Meil oli päris palju ühist nägemust Tallinna programmi täiustamisel,“ ütles Ratas. „Et koolilapsed ei peaks kandma koolis niivõrd palju raamatuid kaasas, et Aegna saarel korraldataks rohkem lastelaagreid ning et vanainimestel oleks Tallinna liikluspildis kergem liigelda. Kindlasti tuleks luua ka korteriühistute vaidekomisjon.“

Teiste punktide seas, mis meelitasid Yana Toomi ikkagi Keskerakonna ridades kandideerima, olid näiteks nii erakonnale eetikakoodeksi loomine, Keskerakonna kongressi televaatajate suurendamine kui ka see, et Tallinna esinumbritele tagataks automaatselt koht Keskerakonna Tallinna nõukogus.

Küsimuse peale, kas Yana Toomi käitumine kuidagi manipuleeriv polnud, sõnas Ratas, et tema silmis oli Toom igati konstruktiivne. „Ta tegi läbirääkimistel parima otsuse Keskerakonna valijatele ja Eesti ühiskonnale,“ märgib erakonna esimees.

Jüri Ratas usub, et hinnang Edgar Savisaare Keskerakonna üldnimekirja esinumbriks seadmisele tuleb sügisestel valimistel kodanike poolt. Praeguse seisuga pole endine Keskerakonna esimees oma osalemist valimistel kinnitanud.