Pressikonverentsil selgus, et valitsusel pole praegu plaanis panna Ida-Virumaad säärasel moel lukku, nagu tehti seda kevadel Saaremaaga. Samuti ei võeta hetkeseisuga veel kasutusele kaitseväe välihaiglat.

Küll aga rõhutas Ratas, et maskikandmise kohustuse osas tuleb järelevalvet rohkem teostada ja teavitustööga tuleb ka Ida-Virumaale paremini jõuda.

Loe rohkem allolevast blogist.

Peaminister Jüri Ratas postitas keskpäeval ühismeediasse, et kohtus töö asjus kolmapäeva ehk 2. detsembri õhtul inimesega, kes sai täna teada, et on COVID-19 positiivne.

"Pärast seda rääkisin kohe terviseametiga ja nende kinnitusel olen lähikontaktne. Täidan kõiki ameti poolt antud juhiseid. Katkestan kohe visiidi Ida-Virumaal ja sõidan testima veendumaks, et minu tänased kohtumised polnud nakkusohtlikud teistele. Pärast seda jään isolatsiooni ja täidan kõiki edasisi terviseameti juhiseid," kirjutas Ratas. Ta lisas, et kandis kogu visiidi ajal maski.

Pressikonverentsil osalevad terviseameti Ida regionaalosakonna juht Marje Muusikus, Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse liige Marek Seer ja Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann.