Täna, kell 12.55 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Pärnumaal Saarde vallas Oissaare külas. Kõrgepingeliini alt alguse saanud tulekahju arenes tuule tõttu väga kiiresti ning levis kolmekümnele hektarile metsaalusele pinnasele. Kohapealt tõsteti päästesündmus astmele 4.

Tulekahjule reageerisid nii Viljandi- kui Pärnumaa päästjad. Kohal olid Abja, Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Nuia, Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Suure-Jaani, Rapla, Tali, Tõrva ja Viljandi kutselised päästjad ning Tali, Mõisaküla ja Kõpu vabatahtlikud päästjad. Lisaks ühinesid kustutustöödega kohalikud inimesed ja RMK töölised.

Tule levikualas ühtegi eluhoonet ei asunud ning inimestele ja nende varale ohtu ei olnud. Tulekahjule suudeti piir panna kell 17.24.

Hetkel käivad kustutustööd veel umbes viiel hektaril ning päästjad tegelevad järelkustutuse ning tulepesade otsimisega.

Mulgi vallas Mõõnaste külas põlesKääriku alajaama juures metsa- ja kõrgepingeliinialune ca 1 hektari ulatuses.

Esimesena, kell 17.58, kohale jõudnud päästetööde juht kinnitas, et põleb kõrgepingeliini koridori ning selle kahelt poolt metsa. Neljal postivahel on liinid maas.

Päästjatel oli raskusi põlengule ligipääsuga ja ohtu tekitas ka pingestatud kõrgepingeliin. Kell 18.30 alustati kustutustöödega ja tulekahju saadi kontrolli alla kell 18.41. Põleng kustutati kell 19.42.

Hetkel valitseb Eesti metsades ja maastikul äärmiselt suur tuleoht. Pärnumaa tulekahju kiirel levikul on oma roll ka tugeval tuulel.

Päästeamet tuletab meelde, et looduses tuleb olla igal inimesel äärmiselt ettevaatlik. Soe ilm ja kuivus võivad tõsta tuleohtu metsades ning maastikul veelgi, seetõttu palub Päästeamet olla looduses lahtise tulega väga ettevaatlik, sest ka väiksest sädemest võib saada alguse hävitavate tagajärgedega põleng.