Kanalisatsioonist uhtus välja solgivett, mis kohal käinud Delfi fotograafi sõnul lehkas tugevalt. Kohalikke morjendas enim aga asjaolu, et kanalisatsioonist välja pumbatud solgivesi uhtus mööda torusid kõrvalasuvate majade keldrisse.

"Kadaka pst 143 maja keldrisse voolas vesi tagurpidi läbi kanalisatsioonitoru samal ajal, kui trassist solki välja pumbati järgmisesse trassile jäävasse kaevu. Kõik see vesi, mida meie ei suutnud vastu võtta, voolas seega üle meie hoovi kaevukaane ääre meist järgmisesse majja, mis jääb kallakust allapoole," kirjeldas sekeldusi solgiveega Kadaka puisteel elav inimene.

Tallinna Veega võeti ühendust juba kell 5.40 hommikul. Elaniku sõnul oli dispetšeri seletus keldrisse uhtunud veele järgmine: "Vett pumbatakse keldrisse ainult ümberkaudsete elanike heaolu huvides."

Pärast mitmekordset helistamist vee-ettevõttele saadeti kohale paakauto, et keldrist vesi välja pumbata.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Eliis Randver sõnas, et Kadaka puiesteel aset leidnud avarii on keeruline ning selle isoleerimisega alustati juba kell üks öösel.

"Oleme tegelenud pumpade paigaldamisega, et sügaval asuvast ja suure läbimõõduga torust reovesi eemale juhtida. Kui probleem on sel moel tänavalt kõrvaldatud, siis voolab vesi ära ka kliendi keldrist. Palume ebamugavuste pärast vabandust ja teeme koos partneritega kõik endast oleneva, et olukord laheneks nii kiiresti kui võimalik," sõnas ta.

Ta lisas, et juhul kui kliendil on veeavarii tõttu tekkinud kahjusid, siis saab esitada Tallinna Vee iseteeninduskeskkonnas avalduse kahjude hüvitamiseks.

Veeavarii tõttu tekkis sündmuskohale ka ummik, mistõttu soovitas hommikupoolikul Tallinna Vesi piirkonda vältida.