Peaminister Jüri Ratas kinnitas kohtumisel Saksa kaitseministri Annegret Kramp-Karrenbaueriga, et Eesti ja Saksamaa on samameelsed riigid ning rõhutas Saksamaa suurt panust meie regiooni turvalisuse tagamisel.

„Eestit ja Saksamaad seovad tugevad ajaloolised sidemed ning väga tihe koostöö tänapäeval. Oleme mõlemad pühendunud liitlased nii NATOs kui ka Euroopa Liidus ja peame tähtsaks mõlema organisatsiooni tulevikku,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Partneritena soovime mõlemad, et meie tuleviku Euroopa oleks turvaline ja siin oleks hea elada.“

Ratas ja Kramp-Karrenbauer rääkisid veel kahe riigi majanduskoostööst, kus suurim arengupotentsiaal on idufirmade koostööl ja innovatsioonil. „Oleme kindlasti huvitatud Saksamaa kogemusest kõrgtehnoloogia valdkonnas ja innovaatilises teadus- arendustegevuses,“ kinnitas peaminister.

Veel puudutasid Ratas ja Kramp-Karrenbauer Eesti tulevast rolli ÜRO julgeolekunõukogu mittealalise liikmena, kliimaküsimusi ning Saksamaa eesistumist Euroopa Liidu Nõukogus tuleva aasta teises pooles.