Järgmise aasta riigieelarves Seedri kinnitusel mingeid pensioni teise samba reformi mõjusid veel arvestatud pole, sest seadust ei ole veel vastu võetud. Raha välja võtma saaks inimesed hakata alles aastal 2021, mis tähendab, et kõige varem on reformi rahalisi mõjusid oodata ületuleval aastal.

Seedri hinnangul on loogiline ka see, et kõrgemalt haritud ja rahakamad inimesed eelistaksid pensioni teise sambasse raha kogumist jätkata, sest neil on lihtsalt rohkem vaba raha.

ERR-i tellitud uuringust selgus, et mida madalam on inimese haridus ja väiksem sissetulek, seda vähem ollakse valmis teise sambaga jätkama, kuid seda suurem on soov raha ise investeerida või sellega vanad laenud ja võlad tasuda.

Kõige rohkem, 43 protsenti vastas, et nad jätkaks teise sambasse raha kogumist senisel moel. Neli protsenti vastas, et nad jääksid küll teise sambaga liitunuks, kuid lõpetaksid sissemaksed. 39 protsenti teise sambaga liitunutest kasutaks aga võimalust raha välja võtta.

Liitunutest 19 protsenti leidis, et nad kasutaksid oma teise samba kogutud raha selleks, et seda ise investeerida. Võrdselt kuus protsenti lubas raha kasutada laenude ja võlgade tagasi maksmiseks või hoida seda "mustades päevadeks". Viis protsenti lubas kasutada vabanevat raha tarbimiseks.