"Täna kella 15.30 paiku sai häirekeskus teate, et Haabneeme alevikus mererannas triivis 14-aastane tütarlaps kummimadratsil mere poole. Tugeva tuule tõttu triivis kummimadrats kiirelt edasi, mistõttu ei õnnestunud ka rannavalvel kohe abivajajat kätte saada," ütles politsei ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Kerly Virk Delfile.

Sündmuskohale saadeti appi pääste- ja politseikaatrid. Samuti saadeti välja lennusalk kopteriga.

Kümmekond minutit hiljem õnnestus kaatrimeeskonnal neiu merelt kätte saada ja kaldale toimetada. Meditsiinilist abi ta ei vajanud.

Politsei selgitas, et esmastel andmetel läks tüdruk ühes täiskasvanutega randa, kui viimased ta ühel hetkel rannas silmist kaotasid.

"Õnneks lahenes kõik hästi ja tüdruk sai turvaliselt tagasi kaldale," lisas Virk.

PPA sotsiaalmeedia lehel kirjutati, et sarnane intsident leidis aset ka Narva-Jõesuus, kus merevalvekeskusele anti teada, et hädasolija on kummimadratsiga merele triivinud. Sündmusele reageeris Narva-Jõesuu merepäästeüksus. Õnneks sai hädasolija ise kaldale.

"Siinkohal tuletame meelde, et täispuhutavad ujumise abivahendid ja veemänguasjad on ohtlikud, kuna võivad nii lapse kui ka täiskasvanu rannast kaugele kanda või ka ootamatult tühjaks minna, samuti on oht nende alla lõksu jääda. Ka ei ole need päästevahendid, ega asenda päästevesti," hoiatas PPA.