Ristorante Flavore – Itaalia päike taldrikul!

Linnahalli kõrval, vaid mõne sammu kaugusel Kultuurikatlast asuv Ristorante Flavore on austusavaldus Itaalia tavadele ja maitsetele. Söömine Ristorante Flavores on otsekui väike ringreis mööda Itaaliat.

Restorani peakokk Stefano Cozzetto on menüü koostamisel lähtunud oma armsa vanaema retseptidest, mida pakutakse Ristorante Flavores aga modernses võtmes. Menüüs on aegumatuid klassikuid saapamaa erinevatest maakondadest, nagu tomatisupp, bruschetta’d, spaghetti carbonara ja bolognese, tiramisu ning panna cotta, lisaks ehtsast Caputo jahust valmistatud ja kivipõhjaga ahjus küpsenud pitsad, Itaalia juustud ja nii edasi. Eelroogadest ja salatitest rääkimata!

Stefano on laialt armastatud ja tuntud Itaalia toitudele lisanud ka moodsamaid roogasid, mis kõik valmivad värsketest toorainetest. Restoran serveerib ka rooga, mida tuntud toidukriitik on nimetanud linna parimaks aeglaselt hautatud seapõseks.

Nii leiab menüüst toite, mida naudivad nii suured kui ka väikesed sööjad, taimetoidu austajad ja lihatoitude nautlejad. Lisaks söögile lähenetakse uuenduslikult ka veinile: restoran pakub külalisele võimalust endale ise veini valada. Või õigem oleks öelda doseerida. Selleks on veinidosaatorisse valitud 16 Itaalia veini ja 8 Itaalia kanget alkohoolset jooki.

Kes tunneb ja teab hea toidu armastamisest veel rohkem kui itaallased? Õige Itaalia toidu nautimiseks ei pea reisima Itaaliasse, vaid tulema Ristorante Flavoresse!

Vaata lisa www.flavore.ee või broneeri laud juba SIIN!

Liharestoranide koorekiht ehk restoranid Pull ja Härg

Restoranide Pull ja Härg loojateks ning omanikeks on tuntud Eesti grillmeistrid Enn Tobreluts, Hanno Kuul ja Andres Tuule, kes asutasid oma esimese ühise restorani nimega Pull juba 2016. aastal. Selle edule järgnenud joovastuses tehti kaks aastat hiljem lahti teinegi lihale keskendunud restoran Härg.

Mõlema restorani eesmärk on pakkuda parima kvaliteediga steike, madalal kuumusel küpsetatud liha, hõrgutavaid grillroogasid ja sinna juurde tervislikke salateid, värskelt pressitud mahlasid ning smuutisid. Loomulikult on tähtsal kohal parimad veinid ja ka muud joogid, restorani Härg veinikaart on sealjuures eriti lai. Enamik veine on saadaval nii pudeli kui ka klaasi kaupa, paljud neist Coravin-meetodil.

Restoranis Härg on klientide rõõmustamiseks ka eriti laiahaardeline džinnimenüü. Külalisel on võimalus valida omale sobiv koguni 45 erineva džinni hulgast. Menüüs on ka Eesti tippbaarmenide loodud spetsiaalsed restorani Härg signatuurkokteilid. Ka restoran Pull ei ole jäänud headest kokteilidest ilma: restoranis pakutakse mainitud signatuurkokteile ja saab valida 20 erineva džinni vahel.

Restoranid Pull ja Härg kasutavad toitude valmistamisel ainult väga kvaliteetset toorainet maailma parimatest farmidest. Suur rõhk on ehtsal tulel: paljud road grillitakse otse süte kohal ja mõni ka süte sees. Restoranide üks firmaroogadest on Enn Tobrelutsu kuulus süte sees küpsetatud steik (dirty steak). Lisaks suurepärasele köögile ja parimale toidule loovad restoranides imelise meeleolu õdus miljöö, hea muusika ja tõeliselt stiilne kaasaegne interjöör ajaloolistes hoonetes.

Restoran Pull asub Rotermanni jahulao Ahtri tänava poolses otsas. Restoran Härg aga uuenenud Maakri kvartali Tornimäe-poolses tiivas, mille sisehoovi terrass on mõnusaks oaasiks keset südalinna. Samuti saab mõlemas restoranis korraldada firmapidusid, koosolekuid ja muid olemisi.

Restoranis Härg on suvel avatud 50 kohaga suveterrass, sisehoov mahutab ka suuremaid seltskondi. Saab korraldada ka esinemisi ja kontserte – ruumi on kuni 500 inimesele (eritellimusena). Restoranis Härg on siseruumides 120, restoranis Pull aga 90 istekohta.

2020. aasta "White Guide" restoranigiid paigutas restorani Härg Eesti parimate toidukohtade nimekirjas kõrgele 20. kohale. Restoran Pull on sama giidi järgi samuti ära märgitud ja külastamist vääriv restoran. Mõlemad restoranid on avamisest saati igal aastal restoranigiidi valitud.

PULL
Rotermanni 2 (Hobujaama ja Ahtri tn nurk)
+372 5382 5000
Broneeringud: bookings@pull.ee
www.pull.ee

E–N 12.00–23.00
R–L 12.00–24.00
P 13.00–21.00

HÄRG
Maakri 21 (sissepääs Tornimäe tänavalt)
+372 5382 5003
Broneeringud: bookings@harg.ee
www.harg.ee
E–N 11.00–23.00
R–L 11.00–24.00
P suletud

Kalevi Jahtklubi resto
Kalevi Jahtklubi resto taassünd toimus 5. veebruaril 2004. aastal, kui neli entusiasti võtsid nõuks kunagise menukoha uues kuues ja uues kuulsuses taasavada. Ühiste jõududega sai seintele uus värv, nii menüü kui ka interjööri rõhk timmitud tugevalt merendusteemale, ja nii saigi kunagine Pirita menupaik tänapäevase värskenduse. Ümber ja üle vaadati ka restorani senine menüü ning joogikaart, klassikud jäid alles, kuid palju uut tuli ka juurde. Varustatud kõige mainituga, võis külaliste sissevool alata.

Jahtklubi restos saab nautida erilist miljööd ja teenindust. Lõbusas võtmes teeninduskultuur hoovab vastu juba ukselt. Jahedamatel õhtutel saab mõtteid mõlgutada resto keskel paikneva kamina valgel. Suvisel ajal aga mõnuleda suurel väliterrassil ja puhata silma jõekääruvaatel.

Restopidajad arvavad, et hea söögikoht ei vaja eraldi reklaami – kohale tullakse tuttavate soovitusel või satutakse sõltuvusse meeleolukast teenindusest ja köögihõrgutistest. Seepärast soovib restopere, et iga inimene tunneks end Jahtklubi restoranis alati hästi ja oodatuna. Restos võid lisaks niisama heale ajaveetmisele pidada ka erinevaid tähtpäevi, käia lõunatamas või veeta nostalgilist õhtupoolikut päikeseloojangus.

Kui juba sai mainitud, et Kalevi Jahtklubi restos saab pidada ka suuremaid üritusi, siis nii see on. Resto uues klubiruumis, mis mahutab kuni 50 inimest, saab läbi viia einetega seminare, pidada sünnipäevi või saata viimasele teele mõni lähedane inimene.

Kalevi Jahtklubi resto
www.jahtklubiresto.ee
Instagram: @jahtklubiresto


Uusim mereäärne restoran Puri

Puri on suhteliselt uus restoran nii Tallinna kui ka Eesti toitlustusmaastikul. Uksed avati 2019. aasta juunis, et pakkuda inimestele ühes majas kahte kontseptsiooni. Puri on jagatud kahe erineva toidukoha vahel: Puri Chef’s Side ja Puri À la Carte.

Esimene neist pakub suurepärast võimalust kogeda kahte erinevat maitserännakut, mille eest kannavad hoolt peakokk Joonas Koppel ja restorani sommeljee Kristjan Kiho. Nagu ka nimi ütleb, on tegemist peakoka maitsestuudioga, kus rõhk on pandud elamusele ja uutele maitsetele.

Puri À la Carte on seevastu avatud iga päev. Menüü ülesehitust iseloomustab kõige paremini restorani peakoka käekiri, mille võib võtta kokku sõnadega „krussis klassika”. Peakokk Joonas Koppeli kokanduslik käekiri on vaba tabudest ja julgelt eksperimenteeriv. Peakokale meeldib mõelda kastist välja ja seetõttu eksperimenteerida toorainega, tuues välja selle puhta väärtuse ja täiendades seda lisanditega, mis muudab maitseelamuse erakordseks.

Olgugi et tegemist on üsna uue leiuga kohalikul gastronoomiamaastikul, siis raske töö ja uued ideed taldrikul on toonud ka auhindu, nimelt anti retoranile Puri 2019. aasta White Guide’i restoranijuhis kaks 2019. aasta parima uue restorani auhinda:

  • Puri Chef’s Side – 4. koht 30 parima Eesti restorani seas,
  • Puri À la Carte – 15. koht 30 parima Eesti restorani seas.

Puri Chef’s Side’i poolel väärib maitsmist kogu degustatsioonimenüü. Kogeda restorani meeskonna maitserännakut imelises Haven Kakumäe jahisadamas on juba omaette elamus. Puri À la Carte poolel on kindlasti kõige menukam eelroog Avokaado 3D. Tegemist on roaga, mida on juba julgelt jäljendanud Moskva üks nimekamaid peakokkasid. Pearoogadest tasub kindlasti proovida Mibrasa ahjus valminud parti. Restorani külalised on nimetanud seda rooga Eesti parimaks.

Restoran Puri pakub igal pühapäeval kell 11–15 ka brantši ehk hilist hommikusööki. Menüü on kuuekäiguline. Võimalik on ehitada üles ka endale sobilik brantšimenüü või tellida restorani pakutav täispakett.

Broneeringud ja lisainfo: www.puriresto.ee


Jaga
Kommentaarid