Päeva olulisemad arengud:

- Eestis on koroonaviiruse tagajärjel surnud viis inimest - hommikul teatati, et eile suri Põhja-Eesti Regionaalhaiglas Covid-19 positiivse proovi andnud 81-aastane naine.

- Numbrid, millele dr Ahti Varblane pressikonverentsil viitas, puudutavad eelkõige haiglaravi vajavate nakatunute andmeid - hommikuse seisuga vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 95 patsienti (+4 võrreldes eelmise päevaga), 15 inimest (+2) on juhitaval hingamisel. See on kindlasti aeglasem kasv kui senised tumedamad prognoosid.

- Hommikuse seisuga laekus Eestis ööpäevaga 1952 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest kaks protsenti ehk 34 analüüsi osutusid positiivseteks. Endiselt lisandus enim juhtumeid - 22 - Saaremaalt. Kokku on Eestis koroonaviirus tuvastatud 779 inimesel.

- Teisipäeval sai ametliku kinnituse esimene koroonaviirusesse nakatumise juhtum Narvas. Haigestunu oli noor inimene, kes töötas kesklinnas asuvas kiirtoidukohas McDonald's. Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikuse sõnul on haigestunu kodusel ravil. Karantiinis on ka tema töökaaslased ja perekonnaliikmed.

- Valitsus otsustab homme stabiliseerimisreservi kasutuselevõtmise üle, sest rahandusministri hinnangul on riigi negatiivne rahavoog sel ja järgmisel aastal kokku 3 kuni 3,5 miljardit eurot. Valitsus teeb riigikogule ettepaneku võtta stabiliseerimisreservi vahendid kasutusele täies ulatuses vastavalt vajadusele, seisab valitsuse homse istungi päevakorras.

- Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart teatas, et linn seab leevendavad meetmed teisele ja kolmandale sektorile. Maksust vabastatakse 100% kaubandus-, teenindus-, toitlustus-, haridus- ja sporditegevusega seotud pinnad. Büroopinnad saavad soodustust 20%. See kehtib kolmeks kuuks. Leppetrahvid ja viivised seoses tellimuste täitmisraskustega jäävad praegusel hetkel ära.

- Eile õhtul pidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse jõudma 37 000 FFP2 kaitsemaski, kuid sellest tuli vaid kaks kolmandikku. Ülejäänud oli praht, vahendas Õhtuleht. "Nagu on öeldud, siis isikukaitsevahendite osas on nii-nimetatud sõjaolukord," tõdes regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu.

- Kaitseväe välihaigla jõudis täna Kuressaarde. Välihaiglas saab olema 20 voodikohta, kus on lisahapniku võimalus, nendest kaheksa on hapniku suure peavooluga kriitilises seisus patsientidele. Haigla hakkab toimima Kuressaare haigla osana.

- Esialgu koroonavastast võitlust pigem kergemalt võtnud Rootsi teatas pärast surmajuhtumite hüppelist kasvu (kolme päevaga 111-lt 239-le) uutest meetmetest: poodides ja muudes kaubandusasutustes külastajate arvu kärpimine, ühistranspordis sõitjate piiramine ja riigi spordiklubides tegevuste piiramine. Küll aga jäävad koolid Rootsis avatuks. Poed peavad piirama klientide hulka ja otsustama kassajärjekordade parema organiseerimise. Lisaks peavad poed garanteerima, et kliendid hoiaksid üksteisest piisavalt kaugele.

- Maailmas on õhtuse seisuga koroonaviirus tuvastatud 917 000 inimesel. Ülekaalukalt suurim hulk nakatunuid lisandus ööpäevaga USA-s - 16 900.

Video välihaigla transpordist. (Argo Ingver)


Vaata graafikuid: