- Ajavahemikul 29.-30. märts laekus üle Eesti kokku 856 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest 4 protsenti ehk 36 analüüsi osutusid positiivseteks. Rahvastikuregistri andmete kohaselt tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (17), Harjumaal (8), Ida-Virumaal (5), Järvamaal (2) ja Raplamaal (2). Tartumaal ja Valgamaal lisandus kummaski üks juht. Vaata statistikat!

- Kokku on Eestis tehtud enam 11252 testi, nendest 715 ehk 6% on olnud positiivsed. Enim nakatunuid on analüüside tulemuste kohaselt vanusegrupis 60 eluaastat ja vanemad (23%) ning vanusegruppides 40-49 eluaastat (10,5%) ja 50-59 eluaastat (10,5%).

- Politsei määras nädalavahetusel Tartus eriolukorra korraldusi eiranudkahele mehele sajaeurose trahvi ning kolmas veel ootab karistusotsust. Seni on need ainsad piirangute rikkumiste eest määratud rahalised karistused Eestis, neile lisandub paarkümmend ettekirjutust.

- Ööl vastu pühapäeva suri Saaremaal Valsi hooldekodus Covid-19 positiivse proovi andnud 90-aastane kaasuvate haigustega mees. Saaremaa Valsi hooldekodus testiti koroonaviiruse suhtes 18 töötajat ja 78 hoolealust, positiivse proovi andsid kolm ühel korrusel asunud hoolealust. Kuressaare Haigla hooldekodus testiti 48 elanikku, kellest kaks olid positiivsed. Töötajate koroonatestide tulemused veel selguvad.

- Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles pühapeva pärastlõunal pressikonverentsil, et koroonaviiruse tõttu suri ka Lääne-Tallinna keskhaiglas 83-aastane meesterahvas, kellest sai haiguse kolmas ohver Eestis.

- Alates tänasest muudetakse Saaremaal ja Muhu vallas inimeste liikumispiirangud rangemaks. Saarlased peavad püsima kodus, väljas tohib käia toidupoes, apteegis, arsti juures. Tööle tohib minna juhul kui kaugtööd pole võimalik teha. Lubatud on laste viimine ja toomine lasteaiast. Vajadusel tohib minna hoolitsema vanurite, puudega inimeste ning abivajajate eest, sellisel juhul tuleb kindlasti kasutada isikukaitsevahendeid.

- Alates pühapäevast tohivad Saaremaal ja Muhu vallas lahti jääda ainult toidupoed, apteegid, sideettevõtete müügikohad, pangakontorid, pakiautomaadid, postkontorid, kauplused, kus müüakse või laenutatakse abivahendeid ja meditsiinitarbeid, samuti optikapoed ja telekommunikatsiooniettevõtete kauplused. Ehituspoed tohivad avatuks jääda luugi- ja laomüügiks. Poe müügisaal peab olema suletud. Avatuks tohivad jääda ka aianduspoed.

- Täna hommikuse seisuga on üle maailma nakatunud üle 731 000 inimese. Surnud on juba ligi 33 000 inimest, haigusest aga paranenud üle 151 000 inimese.

Jälgi otseblogi: