"Meil on mõtet vaadata asjadele reaalselt otsa, aga mitte karjuda, kuidas kahjustab Eesti välispoliitikat, kahjustab Eesti julgeolekut. Mina ei kahjusta midagi. Mina ütlen lihtsalt, et meil on vaja teha oma järeldused ja järeldustest lähtuvalt astuda sammud," ütles Helme.

Plaan B on tema sõnul Eesti esmase kaitsevõime tõstmine tasemele, kus sellel on reaalne heidutus. "Teiseks selle laiendamine sisejulgeolekule. See on see, millega olen viimased seitse kuud tegelenud. Sisekaitsereservi loomine, toimetulek võimalike massirahutustega, toimetulek võimalike diversiooniaktidega," ütles Helme.

Samuti on üheks plaani B osaks kolme mere initsiatiiv ehk Ida-Euroopa riikide omavaheline koostöö julgeolekuküsimustes, sest NATO vanad liikmesriigid võivad konflikti korral viilima hakata.

Sisekaitse reserv on plaanis olev reserv, millega kriisiolukorras saaks täiendada politseid. Sisekaitsereservi suurus oleks 700 inimest ja selle kulu oleks 20 miljonit. Samas järgmise aasta eelarves selle jaoks raha pole.