Helme rõhutas, et EKRE-l on oma väga selged seisukohad, mida EKRE tahab ellu viia. Ta ütles, et partner valitakse selle järgi, kellega saab rohkem oma programmi ellu viia. Mingeid pikaajalisi kokkuleppeid pole, midagi pole veel otsustatud.

Ta nentis, et poliitika on kompromisside kunst. Ta tõi näiteks, et kui EKRE eesmärgiks on välja ehitada neljarealised Tallinn-Ikla ja Tallinn Tartu teed, siis kui nelja aastaga mõlemat ei jõua, siis teeks vähemalt ühe.

"On väga selgeid asju, millest me mingil juhul ei loobu. Kooseluseaduse tühistamine on kindlasti üks, millest me ei loobu. Piirivalve taastamine, piirikontrolli sisseseadmine, mis ei tähenda Eestile müüride ümber ehitamist," lausus Helme. Kindlasti lubas ta tõsta fookusesse suveräänsuse ja dereguleerimise teema.

Ta ütles aga, et mingi mänguruum ja kompromisside tegemine on võimalik kõikides küsimustes ja mingid teemad võivad ära vajuda.

Valimiste võitmine, millest ta räägib, nõuaks EKRE toetuse kahekordistumist. Helme ütles, et kaasa aitab, kui mingi hulk Reformierakonna ja Keskerakonna toetajaid tuleb nende poole üle.

Kui Kaja Kallas otsustab enne riigikogu valimisi oma pulmad korraldada, siis võib EKRE vastata sellega, et seni vallaline Jaak Madison teeb ka oma pulmad, naeris Helme.