Mõis ütles, et ta käis kevadel erinevate erakondadega koostööst rääkimas, aga teda häiris, et väga paljud jõud tahaksid tulla valimistele justkui võitlusse Keskerakonna vastu, tema aga tahaks koostööd teha kõigiga. Tõsi, Keskerakonna ainuvõimu kaotamist toetas ka Mõis.

Ta leidis, et paljud tumedad lood, mida kohtupingis käsitletakse, oleksid olnud olemata, kui linnavalitsuses oleksid esindatud kõik volikogu jõud. "See juhtuski sellepärast, et üks klann sai suurema jõu ja mängis pimedat mängu," ütles Mõis.

Homme jätkub kohtuprotsess Savisaare ja Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo suhtes. Ometi rääkisid Mõis ja Sõõrumaa täna, kuidas nad hakkavad Savisaare valimisliiduga koostööd tegema. Kas Savisaare kohtuasi teda tõesti ei häiri?

"Võibolla ma tean liiga palju. Kujutate ette, meil on peaminister selle erakonna esimees, mille vastu on ka kriminaalasi algatatud. Teame, et üks sadamajuht on veel kohtu all, kes ka justkui nagu igavese hulga raha justkui nagu mitte endale, vaid arvatavasti mingiteks ühiskondlikeks vajadusteks kõrvaldas," rääkis Mõis.

"Savisaare lugu on selline, et ta on justkui seda, mis talle süüks pannakse, Keskerakonna huvides teinud, aga hüvesaajad on ta ära tõuganud ja patuoinaks teinud, samas ise kasutavad neid hüvesid, ise olid samal ajal juhatuse liikmed, kui see kõik toimus ja tõenäoliselt nad kõik teadsid, kuidas see käis," lausus Mõis.

Kas Mõisal on siis põhjust arvata, et Tallinna sadama juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili väidetavalt võetud altkäemaksud, millega seoses on neile esitatud kahtlustus, läksid vähemalt osaliselt ühe erakonna kuludeks?

"See on muidugi spekulatsioon, aga need summad on tohutu suured, aga rikkad need mehed ei ole," ütles Mõis.

Kiilil olevat Hiiumaal väga luksuslik kinnistu. "Jah, aga ikkagi need suurusjärgud ei lähe klappima," vastas Mõis.

Kas ta arvab, et raha võis minna osaliselt Reformierakonnale? "Ma ei saa siin topeltstandardeid kasutada. Kui ma ütlen, et Edgar Savisaar on OK, sest riigiorganid ütlevad, et ta on OK valimistel osalema, siis ma ütlen, et Reformierakonnaga on samamoodi. Kuni pole lõplikku otsust tehtud, et saa kedagi ette süüdi mõista," ütles Mõis.

Ta rääkis, et tema unistuste tipuks eduka valimistulemuse korral on linnavolikogu rahanduskomisjon, ta tahaks rahakotiraudade juures olla, sest sealt voolab liiga palju raha välja. Ta tõi näiteks, et lasteaia abiõpetajate palka tõsteti 510-lt 560 euroni kuus, see läks maksma 400 000 eurot aastas. Tallinna TV ülalpidamiseks kulub aga 3,4 miljonit aastas. Seega võiks tema arust kaaluda Tallinna TV isemajandavaks tegemist.