Eesti Rahvusringhäälingu hanketoimetuse juhi ja voogedastusplatvormi Jupiter peatoimetaja Toomas Luhatsi sõnul on ERR küll kaalunud õiguste ostmist ja selle osas läbirääkimisi pidanud, kuid nõutud summa ei olnud ringhäälingule jõukohane.

"Tegutseme eelarve piires ja maksumaksja raha eest, kuid ühe episoodi eest nõutav summa on turuhindadest kordades kõrgem," selgitas Luhats. Delfile teadaolevalt on kogu sarja näitamisõiguste hind vähemalt kuuekohaline summa.

Küll aga räägivad Luhatsi sõnul kuuldavasti sarja hankimise asjus läbi ka teised meediamajad. "Nii et usutavasti sari siiski Eesti televaatajateni jõuab - küsimus on, millises kanalis," selgitas Luhats.

TV3 avalike suhete juht Annely Adermann vastas Delfi päringule napisõnaliselt: "Jah, TV3 on kaalunud sarja õiguste ostmist." Kas seda kaalutakse endiselt või mis on saanud takistuseks, Adermann ei täpsustanud.

Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas ütles Delfile, et "läbirääkimisi käib igasuguseid." Lähemalt lubas ta selgitada, kui aeg on küps, jättes siiski detailid täpsustamata.

Estonia hukku käsitlevat uut seriaali saab seega esialgu vaadata vaid Skandinaavias. Rootsikeelset sarja saavad vaadata ainult need, kellel on juurdepääs Discovery voogedastusteenusele Dplay Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras.

Siiski on viieosalist telesarja näinud ka Eesti Päevalehe ajakirjanik. Mida ta sealt nägi, saab lugeda juba siit.